Антон Хекимян: Софиянци заслужават да знаят защо софийски проекти бяха зачеркнати без да има готовност за друг

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

Довършването на проектите за изграждане на канализация е сред основните ми приоритети за София. Стопирането на европейските програми в последните 2 години забави готови проекти в северните територии. Изграждането на канализация в кв. „Бенковски“ има пълна проектна готовност и жителите му очакват бързи мерки, за да се спрат наводненията, предизвикани от липсата на канализация за дъждовната вода.

Това написа на страницата си във Фейсбук кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Той, заедно с кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев, който е кандидат за районен кмет и на предстоящите избори, обсъдиха ВиК проекта за кв. „Бенковски“ и задължителното му включване в новата оперативна програма „Околна среда“. Хекимян поздрави Кръстев, че въпреки трудностите през 2023 г., е успял да завърши изграждането на канализация на училището и детската градина в столичния квартал.

"София е огромен град и работата по подобряване на градската среда не трябва да спира. Преди година четири ВиК проекта на София – за „Панчарево – Кокаляне“, „Кремиковци – Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“, на стойност 250 млн. лв., бяха изключени от Плана за възстановяване. На тяхно място беше включена идеята за изграждане на завод за батерии. Вчера този имагинерен завод беше изваден от Плана като неосъществим. Софиянци заслужават отговор на въпроса защо софийски проекти бяха зачеркнати без да има никаква проектна готовност за друг проект. Можем ли сега да повярваме на предизборната загриженост на ПП-ДБ за София и на техния кандидат г-н Терзиев, който се чуди защо в София все още има квартали без канализация? Тези, които задраскваха, сега нямат очи да чертаят.", написа още Хекимян.