Радев се намесва в изборната кампания в полза на проруските партии

Върху първата хибридна лъжа за изпращане на българи на фронта се наслагва втора

Атлантически съвет на България*

Няма нищо ново и неочаквано от страна на Румен Радев по отношение на съдържанието на опорните точки, обслужващи интересите на Кремъл.
И с тази си интервенция той се придържа към досадната си цел да се намеси в предизборната кампания в полза на проруските партии.

Внушената индиректно хибридна лъжа за изпращане на български войници в Украйна в предишното му изказване сега се допълва от спекулативно допускане, че неназовани поименно хора щели да изпратят всички на фронта, ако зависело от тях.

Румен Радев, ако имаше смелост, можеше да каже кои точно хора визира

Така върху първата внушена хибридна лъжа се наслагва втора, като целта е въздействие върху емоциите. Така правят политическите мошеници.

Към тази хибридна комбинация тук вече се прибавя и чистата спекулация за ядрения армагедон. Тази кремълска опорка също вече е известна, но, поставена в контекста на изборите, целта е вече да се въздейства върху избирателите да гласуват за проруските партии, определени като "партии на мира".

От цялата тази манипулативна радева тирада можем да прогнозираме, че ядрената заплаха, съгласно руските опорни точки, вече навлиза у нас на финалната права на предизборната кампания,

в опит да се даде рамо на проруските политически формации

Подобно намерение у нас имаше и през есента на 2022 г., покрай кризата със Запорожката АЕЦ, но не се получи. Атлантическият съвет на България тогава разкри тази възможна линия за подпомагане на проруските партии и... последва затваряне на страницата ни от проруските модератори.

Сега Радев ще опита всичко, но с думите си продължава да се излага. А блянът му за президентска република и разправа с партиите плитко личи и от тази словесна канонада.

Излагацията е негова.

Позорът обаче е и за тези, представящи се за десни, демократи и евроатлантици

които в умапомрачение гласуваха за него през 2021 г. Сега е техен ред да си отрежат егото и да отстояват евроатлантическия ни избор, като с действията си спрат заразното проруско зло от участие в политическия процес. Именно с тези хора сега Радев се подигра. Тях има предвид. Те са на ход.

*Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на Атлантическия съвет на България.