Български митрополити русофили притискат Патриарх Неофит да участва на Съвещанието на предстоятелите в Аман

Doxologia INFONEWS съобщава, че между трима и петима митрополити от Синода на Църквата в България, по заповед на Москва, искат да притиснат Българския патриарх г-н Неофит да замине за Аман на Съвещанието на предстоятелите (свикано под натиска на Москва), на което Съвещание повечето предстоятели на поместни църкви няма да присъстват, а вчера беше публикувано официалното писмо на Грузинския патриарх до Йерусалимския патриарх, в което Патриарх Илия ΙΙ отказва да участва на това съвещание. Ако Патриарх Неофит не се съгласи да отиде на съвещанието, тройката митрополити ще се опитат да го убедят да изпрати делегация – и то точно някой от тази групичка. Всичко това се случва след като вчера, 17 февруари 2020 г., Видинският Митрополит Даниил посети Белград (за пореден път без знанието на Патриарха и Свещения Синод на Православната църква в България), за да получи инструкции от своя началник г-н Иларион Алфеев, който пък снощи пристигна в Белград да оказва натиск и шантаж на Църквата в Сърбия, а индиректно и на Църквата в България. Тъй като Митрополит Иларион Алфеев вече не може да дойде така лесно в България да упражнява натиск, защото е компрометиран, затова най-податливият от всичките – Даниил Видински  – отскочи до Белград. Разстоянието между Видин и Белград не е голямо. А Видинският Митрополит си мисли, че никой няма да разбере, че напуска българската граница, за да отиде в Белград.

Кои митрополити участват в натиска?

Със сигурност те са Видинският Митрополит г-н Даниил, Ловчанският Митрополит г-н Гавриил и Варненският Митрополит г-н Йоан, на когото руснаците са обещали да стане патриарх (при положение, че имаме жив патриарх), но от Doxologia INFONEWS го уверяват, че той никога няма да стане патриарх, така също и Ловчанският Митрополит г-н Гавриил никога няма да усети патриаршеското було на главата си.

Останалите двама митрополити, които съучастват в натиска заедно с горните трима, по наша информация не са московски агенти, но за съжаление са податливи от време на време на такъв натиск и внушения... Дори единият изобщо не обича руснаците и се чудим по каква причина се е поддал.

Надяваме се, че Българският Патриарх няма да се поддаде на този натиск. А ако тези трима митрополити продължават със същото поведение и дух да разпространяват руските болшевишки интереси в Църквата в България, отвращавайки милиони български граждани, то в крайна сметка най-добре ще бъде да си подадат оставките като Митрополити и да изживеят старините си в някоя руска Свещена Обител в най-северната част на Сибир, така че да усетят истинската любов, която Русия изпитва към тях.

За пореден път Видинският Митрополит Даниил отново си прави каквото си иска без знанието на Патриарха и Синода. Спомняте си охулващите Вселенския Патриарх Вартоломей писма, които г-н Даниил разпрати без знанието на Патриарха и Синода (виж тук, тук, тук и тук). Какво прави този път г-н Даниил в Белград на среща с Митрополит Иларион Алфеев, при положение, че повечето Митрополити и Епископи в Православната Църква избягват срещи с тази персона, за да не скандализират своите поместни Църкви!

Нека припомним, че в края на миналата година г-н Иларион Алфеев настояваше да се срещне с целия Свещен Синод на Църквата в България, но му отказаха и затова реши да изнесе лекция във Великотърновския университет.

www.doxologiainfonews.com