Проф. Росен Стоянов: Все още е жив "белият реваншизъм" след двата мандата на Обама

Здравната реформа на Обама не беше успешна, резултатът от това е видим и днес, заяви преподавателят

Доналд Тръмп и Барак Обама

Доналд Тръмп и Барак Обама

Вълната от протести в САЩ ще окаже влияние в предстоящите избори в полза на президента Тръмп. Това каза пред „Фокус“ преподавателят по политически комуникации в НБУ проф. д-р Росен Стоянов.
 
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се оказва един от майсторите на комуникацията в последните 5 г., коментира той. Тръмп заяви, че Америка трябва да се върне максимално бързо към нормален ритъм на живот. Освен това президентът предупреди, че ако властите на местно ниво не се справят с протестиращите, лично той ще се заеме със защитата на частната собственост, живота и здравето на хората, припомни Стоянов.

„Да не забравяме, че Америка се върти около парите. Приходи, разходи, данъци, печалби, заеми, лихви и др. се извеждат на преден план. Това е държавата на бизнеса, а случващото се по улиците застрашава собствеността на американските граждани. Има и остатъци от този „бял реваншизъм“ в следствие на двата мандата на Барак Обама“, коментира той. 

Проф. д-р Росен Стоянов припомни, че по времето на президента Обама здравната реформа в САЩ не е била успешна, като резултатът от това е видим и днес. Опитът за справяне с пандемията от новия коронавирус доведе до ограничения на чисто човешки права и се яви като катализатор на протестите в Америка, коментира още той.