В Русия бивш наемник от Вагнер запали жилищна сграда, има жертви

Намерени са телата на 68-годишна жена и 35-годишната ѝ дъщеря

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Бивш наемник от руската армия "Вагнер" преднамерено е запалил къща с хора в Красноярския край, в село Ермаковское, съобщи изданието „База“.

В резултат на палежа, извършен през изминалата нощ, са загинали двама души. Извършителят е задържан по подозрение за убийство.

След потушаването на огъня в сградата са намерени телата на 68-годишна жена и 35-годишната ѝ дъщеря. Няколко часа по-късно за престъплението е задържан 32-годишен бивш военен от „Вагнер". При извършен от полицията обиск у него е намерена туба за гориво.

По-рано в руския град Гуково, в Ростовска област, наскоро завърнал се от фронта войник от „Вагнер“ са напи със свой приятел, след което го изнасили. Местните медии съобщиха, че извършителят е затворник, вербуван от „Вагнер“ за войната в Украйна.

Медиите съобщават и за друг подобен случай – жителят на Архангелска област Вячеслав Самойлов, осъден през 2022 г. за убийството на приятелката си – на 9 г. и 7 месеца затвор при строг режим, е бил помилвавн заради участието си във войната срещу Украйна.

Превод Faktor.bg