БНТ с пореден гаф: Проспа успеха на Салимова, предава скучни репортажи за родното първенство и за победата на Джокович

Частните БТВ и Нова ТВ също решиха да заложат на "грандиозните" победи на ЦСКА и "Берое" срещу "Ботев" Враца и "Славия" в обедните спортни емисии

Държавната медия БНТ се "разписа" с пореден гаф. След като не успя да снима слънчевото затъмнение през 1999 г., спортната редакция реши да допълни поредицата от останалите конфузни ситуации, в които попада медията през годините. В обедните спортни новини днес редакторите, умишлено или не, пропуснаха да отбележат успеха на Нургюл Салимова, която се класира на финал в Световното първенство по шахмат.

Вместо това, зрителите на обществената телевизия трябваше да гледат "любопитни" репортажи от победата на ЦСКА срещу "Ботев" Враца, успеха на "Берое" Стара Загора над "Славия" с 3:0, както и световен рекорд на САЩ в първенство по лека атлетика в смесената щафета. Емисията продължи с картина от Европейското първенство по волейбол за жени, където българките загубиха с 3:0 от Италия. Секунди след това започна репортаж за мач на Джокович в турнир в Синсинати, което, очевидно беше по-важна информация от това, че имаме финалистка на световен турнир по шахмат. Частните национални медии - Нова ТВ и БТВ също пропуснаха да отбележат, че днес финалистката ни в шахмата играе срещу рускинята Александра Горячкина. В социалните мрежи веднага отразиха гафовете на националните медии, които дават предимство на спортове, в които от десетилетия страната ни няма особени успехи.