Борисов: Eдинственото хубаво нещо, което ми е пожелал Петков, е да се пенсионирам

Предишните управляващи спряха АМ "Хемус", АМ "Струма", пътя Русе – Търново, сега сме в яма

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Единственото хубаво нещо, което ми е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионирам. Защото това, което ни очаква, е къртовски труд, лишения и затягане на колана. Това каза на среща със симпатизанти в добричкото село Зърнев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . 

Той изрази недоумение как е възможно да се теглят кредити, за да се изплащат пенсиите. И обяви, че има информация за над 100 милиона в офшорки на "Продължаваме промяната". Борисов настоява, че ПП всеки ден са крали по 1,20 лева от джобовете на българите за всеки литър бензин и нафта.

"Дългът върви към 50 милиарда, които трябва да върнем. Това, което изкарваме, ще го връщаме за покриване на кредити и лихви на Асен Василев. Така, както с пирамидите излъгаха българите, така партията на "Промяната" ги излъга за година и половина. И когато си тръгнат, за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях", посочи бившият премиер.

Според Борисов тези са най-лесните избори, пред които се е изправяла партия ГЕРБ, защото техни съюзници са гладът, инфлацията и високите цени. "Ние не знаем в момента с какви усилия можем да ви изведем от ямата, а ние в момента сме там и не знам как ще издраскаме да излезем. Хората си мислят, че на 2-ри ще се събудят от един лош сън и всичко ще тръгне както си е било. Но не можем да им обещаем точно това", предупреди Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че от година и половина не пускат нови отсечки по автомагистрала "Хемус", за да не кажат, че именно правителството на ГЕРБ има заслуга за това.

"Ремонтират стария път, за да не пускат отсечката. Така спряха АМ "Хемус", АМ "Струма", пътя Русе – Търново. Сега сме в яма."

В заключени Борисов обобщи, че най-хубавото, което му е донесла партия ГЕРБ, са многото приятели мюсюлмани.

"Вече никой не може да се усъмни, че сме партия, която работи за добруването на българските мюсюлмани, доказано с години. Етническата толерантност, разбирателството, това е единственият шанс на България да е силна. И затова сме водили, за което също съм бил упрекван, най-добросъседска политика с Турция. Българските турци са тези, които от двете страни на границата гарантират сигурност и просперитет."

Избори за Народно събрание на 02.10.2022 г. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.