Борисов: Можем да правим коалиция с БСП само след конгрес на ГЕРБ, не аз, а Христо Иванов управлява с Нинова

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Бойко Борисов отговори на Христо Иванов, който констатира, че ГЕРБ, ДПС и БСП са направили "коалиция на реванша". Лидерът на ГЕРБ заяви, че не той, а от ДБ са били в управление с вицепремиер Корнелия Нинова. Той атакува десните, че са допуснали разпиляване на държавни пари от "Лукойк". Борисов допълни, че ГЕРБ може да се коалира с БПС само след решение на конгрес на ГЕРБ.

"Ние винаги сме поддържали машинното гласуване. Ние бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години. Борисовки? Лоши Борисовки няма. Ние въведохме машинното гласуване. Машините са добри и вършат работа. Но при нас е все едно да купиш Рейндж роувър и да го дадеш на слаб шофьор. Ние имаме спор за това, кое гарантира резултатите от машинното гласуване", добави той на брифинг с Даниел Митов и Делян Добрев в партийната централа. 

"Имате много работа и разговори с нашите колегите за различни плаващи мнозинства за данъците на ресторантьорите и за цените на горивата. Спокоен тон и нека да надградим Изборния кодекс", обърна се Борисов към депутатите си.