Бранимира Маркова: Не зная дали Калейн ще реши да продължи кариерата си

Ще трябва да тренира много усилено, за да се справи

Боряна Калейн

Боряна Калейн

Боряна Калейн се чувства по-добре, за момента, съобщи пред БНР главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално, жени - Бранимира Маркова във връзка със състоянието на Боряна Калейн и възможността тя да участва в предстоящите световни купи и европейското първенство в Баку през май.

"Трябва да се говори с нея и все още не знам какво решение ще вземе. След първото си състезание в Тарту тя прекъсна тренировките си. Това, което според мен й липсва е постоянство, за да може да запази спортната си форма. За момента състезанията са ни едно след друго и ако тя реши да продължи, ще трябва да тренира много усилено, за да може да се справи.“ - сподели тя. 

Припомняме, че броени дни преди началото на световната купа в София, Боряна Калейн отказа да участва в състезанието заради здравословно неразположение. Това наложи на нейно място в отбора да влезе Ева Брезалиева.

„Заради оттеглянето на Боряна се наложиха някои промени.В първоначалните ни планове беше заложено Боряна да вземе участие както тук, така и на другите световни купи. Сега давам равен шанс на всички, защото в Ташкент планирам да участват Татяна Воложанина и Магдалина Миневска, в Баку - Ева Брезалиева и Стилияна Николова." - коментира още Бранимира Маркова.