БСП, Възраждане и ИТН клатят кабинета - ще искат вот на недоверие

По думите на Корнелия Нинова те разполагали с достатъчно аргументи - остава обаче да чуем какви са

“Включваме се в искането на вот на недоверие като съвносители. Имаме бележки по отношение на мотивите, смятаме, че са непълни, днес ще ги допълним”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която посочи, че имат и аргументи, но не ги назова конкретно.

“Аргументите са на наша страна, ако критиките от определени депутати от ГЕРБ към правителството са искрени, ще ни подкрепят”, каза още Нинова.

“С действията си управляващото мнозинство слагат кръст на енергетиката, ще искаме вот на недоверие заради цялостната политика в сектор енергетика”, подчерта още лидерът на БСП. Корнелия Нинова коментира, че нямаме напредък по Шенген, съдебната реформа и Еврозоната. “Не си вършат работата добре, да подадат оставка и да си ходят”, подчерта лидерът на социалистите. 

Причина за създаденото напрежение и разковниче на раздора в Народното събрание е подписаното споразумение между правителството и протестиращите енергетици и миньори. По-рано те отправиха 6 искания, които да бъдат удовлетворени от сегашните управляващи. 

В обществото обаче отношението към проблема на протестиращите не е еднозначно и отново се раздели на два лагера - "за" и "против" поведението на работещите в енергийния сектор. В този смисъл и този вот на недоверие, който обмисля да внесе опозицията в парламента, изглежда в известна степен извиване на ръце на кабинета Денков-Габриел, и съмнение колко убедителни ще бъдат аргументи на опозицията за него.

Очаквайте подробности.