БСП внесе проекторешение за отмяна санкциите срещу Русия

Социалистите настояват позицията им да стигне до европейските институции

Антон Кутев

Антон Кутев

ПГ на "БСП за България" внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия. Това  съобщи народният представител ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по време на брифинг в парламента.

От БСП искат страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения.

Антон Кутев обърна внимание, че доводите и мотивите, които са записали от парламентарната група, са чисто икономически. „Както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат“, посочи още Кутев. „Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се обяви срещу санкциите“, каза още Кутев.

„За нас най-важният довод за отмяна на санкциите си остава икономическият интерес. България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари. Между другото част от статистиката показва, че за последните четири години стокообменът между Русия и САЩ се увеличил 4 пъти“, допълни още червеният депутат.

Кутев отчете, че логично и отговорно за нашата държава е да се отменят санкциите.