Челен сблъсък: Депутат от ПП уличи Петков в интерпретации, организацията в София-област готви бойкот

Александър Дунчев настоява да бъде ревизирано решението за водача в листата за София-област

Александър Дунчев

Александър Дунчев

Хубаво е хората да знаят, че аз и моят екип от София-област не сме се отказали от изборите. Ние просто протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на "Демократична България" с едно безпринципно, конюнктурно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които екипът е положил, за да я отвоюваме от мафията, превзела общините там". Това заяви в студиото на Би Ти Ви Александър Дунчев, депутат от „Продължаваме промяната“ в последните два парламента.

Така той опроверга твърдение на Кирил Петков, изказано в предаването "Панорама", че сам се е отказал от участие в предизборната битка, защото "можел да бъде по-полезен извън листите". А причината според него била недоволството на партийната организация на ПП в София-област от спускането на водач там от "Демократична България". 

По думите на Дунчев въпросният спуснат водач на листа от ДБ дори не е бил ясен до последно. И определи твърденията на Петков като "интерпретации". 

Друго е съобщението, което съм му изпратил. И то завършва с това, че те трябва да вземат решение. Или си ревизират решението на Изпълнителния съвет на коалицията ПП-ДБ да върнат лидерството в СО на нашия екип, или нашият екип си тръгва и да си търсят друг екип, други кандидати. Това е форма на протест да покажем, че не сме съгласни да се налагат решения по този начин. Всъщност това е моделът, срещу който се борим - да сложим нашите хора накъде, изтъкна Дунчев.

Той обясни, че когато се чул с Кирил Пеков, бил в гората. Тогава бившият премиер го попитал по телефона: "Нали си съгласен да си втори?".

Какво му обяснил Петков по повод на изместването му на второ място в листата, Дунчев не уточни.

"Ще го разкажа в един следващ разговор, защото той е много отчайващ. Днес желанието ми е да си ревизират решението", бе лаконичен бившият депутат. 

Все пак завоалирано бяха дадени подробности - бившият премиер обяснил на съпартиеца си, че трябвало да се направят компромиси с другите, т.е. ДБ. Петков му предлагал "неговото място" в София, както и водаческо място в други области. 

Всъщност ме тестваха дали ще клъвна и аз не клъвнах. Казах им - аз не съм за постове, аз съм за каузата, за която се борят хората в Столична община. И те не могат да го разберат, защото може би имат друга кауза. И това е огромният проблем", коментира Александър Дунчев. 

"Ние ако не променим "Промяната", няма шанс "Промяната" да промени държавата", бе категоричен съпартиецът на Кирил Петков.