Д-р Ангелов от Стражица: Полицейски произвол срещу ГЕРБ, Рашков и Радев връщат най-мракобесните години

снимка: пресцентър на ГЕРБ

снимка: пресцентър на ГЕРБ

За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира проф. Костадин Ангелов, който бе народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион в последните два парламента. По-малко от 24 часа след публична среща в понеделник /27 септември/ между симпатизанти на партията и жители на Стражица с кандидата за кмет Георги Бянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС, присъстващи на събитието получават полицейски призовки да се явят в районното полицейско управление в града, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

На срещата подкрепата си за Бянов заявяват проф. Костадин Ангелов, кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, доскорошният депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Николов, лекарката и общественичка д-р Емилия Георгиева и др. Сред присъстващите е и Димитър Панов, чиито единствени посещения в полицията са били за вадене на нова лична карта и за плащане на фишове. Не членува в партии, но одобрява кандидата за кмет, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

По време на срещата Димитър разговаря с проф. Костадин Ангелов по въпроси за здравната криза и липсата на адекватна реакция от страна на служебните правителства на Румен Радев. На следващия ден Димитър Панов получава призовка да се яви в полицията. На въпрос каква е причината получава отговор, че е заради частичните местни избори в Стражица на 3 октомври, когато ще се избира кмет.

„Дъщеря ми се разплака, жена ми се разтревожи, цяла нощ не съм спал – не знам дали ще ме арестуват, какво ще ме правят. Никога не съм престъпвал законите и не съм бил викан в полицията“, сподели Димитър Панов.

„Това е изключително груб полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от така наречената милиционерщина и това се случва още от предишните избори. Всички симпатизанти на ГЕРБ обаче нека бъдат спокойни – ще осигурим защита и адвокат на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, тип Държавна сигурност“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

Той попита това трябва ли да значи, че политическите срещи на всеки, който е опонент на Румен Радев, ще бъдат забранени. На подобен произвол, освен Димитър Панов, са били подложени още десетина души, присъствали на организираната от ГЕРБ среща.