Да нарушим сценария на прокремълската олигархия

Защо да не си помечтаем, че на демократичните сили най-после им е дошъл ума в главата?

Авторът

Авторът

Доц. Момчил Дойчев

Третият мандат за съставяне не редовно правителство очаквано бе връчен отново на БСП – за трети пореден път и с реалистичното очакване той да бъде провален. И така да продължи безсрочното президентско управление на България под диктата на Кремълския терористичен режим. Това е сценарият на посткомунистическата прокремълска олигархия - без капка съмнение. България  я очаква

пълзяща реставрация на авторитаризма и лявото мафиотско задкулисие

Очаква я връщане под пълния политически контрол на путинския фашистки режим.  От 2013 г. този режим води пълномащабна, макар и невидима хибридна война против България – с помощта на поредица от нови политически проекти, с медиите под пълен олигархичен контрол, с влиянието си върху изпълнителната, законодателната и съдебната власт, с контрола си над силовите, правоохранителни и енергийни институции, с многобройните си агенти, разположени по вертикала на цялата държавна администрация.

И всички, които разбират какво става гледат безпомощно на този мафиотски замисъл. 

Защо?

Защото мислим институционално и в рамките на закона. По този начин спазваме правилата на тези, които всекидневно нарушават законите на страната – без никакви последствия. 
Добре, щом е така, щом сте обявили война на българската публичност и очаквате тя да приеме безгласно вашия мафиотски замисъл и вашите правила, ние може да ви предложим решение на създадената умишлено от вас парламентарна и политическа криза в рамките на закона.

Вашата основна партия – гръбнак на посткомунистическата милиционерска олигархия нека предложи правителство – каквото и да е то, колкото и скандално да е – начело с Корнелия Нинова и с членове всички комунистически престъпници, които вместо да са в затвора от четвърт век насам, са по върховете на задкулисната и изпълнителната власт.

Хубаво – ние от демократичната общност ще гласуваме за това мафиотско проруско правителство. Напук на вас и вашите кремълски покровители.

Хайде да видим какво ще стане!

А на първия месец, на първата седмица, на първия ден от неговото управление ще му поискаме оставката. И ще я приемем, защото имаме не обикновено, а квалифицирано проевропейско и продемократично мнозинство в този парламент.

И така отново ще се завърти рулетката на даване на мандати за съставяне на редовно правителство – първо на ГЕРБ, после на ПП. И нека отново вашият президент и кремълски резидент при третия мандат отново, за четвърти пореден път даде мандат на БСП да съставя правителство!

Но може преди това проевропейското квалифицирано мнозинство да предложи - защо не  още с първия даден, мандат на редовно проевропейско правителство, което да може да бъде подкрепено и от ГЕРБ, и от ПП, и от ДПС, И от ДБ и даже от пропрезидентския Възход!

И то да бъде гласувано успешно. И то да започне с реформи в обратна на вашия евразийски замисъл посока! И да бъде успешно, даже да изкара пълен мандат!

Защо да не си помечтаем, че на демократичните сили най-после им е дошъл ума в главата?