Даниел Лорер: ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори

Управлението в условия на тройна криза е основният негатив, който понася ПП, смята той

Даниел Лорер

Даниел Лорер

„Когато президентът Радев застана с българския народ и подкрепи протестите, той беше подкрепен и от нас. За съжаление, той промени посоката си“. Това заяви в студиото на БНТ представителят на „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер след като стана ясно, че ПП остават втора политическа сила.

По думите му сегашния служебен кабинет на Радев изпълнява политика, която е различна от тази на ПП.

Лорер беше катагоричен, че разговори с ГЕРБ и ДПС не са възможни към този момент. 

"Работата ни с тях се възпрепятства по една причина - те двете са асоциация на затъването на България в последните години. Докато няма промяна в ръководството им, те са извън възможностите ни за коалиция. ГЕРБ без Бойко Борисов е едно добро начало на преговори", заяви бившият министър на ПП.

Лорер заяви, че ГЕРБ трябва да поемат политическа отговорност и да положат всички усилия да направят стабилно управление. 

Запитан дали сега не съжаляват, че не са се явили заедно с ДБ на изборите на 2 октомври, той бе лаконичен: "Най-доброто решение беше да откажем коалиция с ДБ, според информацията, която имахме тогава. Гледането назад никога не е продуктивно". 

По думите на Лорер основният негатив, който понася ПП като управляващи, е че управлява в една тройна криза. Инфлация, война и пандемия. Нашата кампания трябваше да се фокусира върху един от основните страхове на хората - инфлацията", посочи Даниел Лорер, коментирайки управлението на "Продължаваме промяната".