Деница Сачева: Програмите ни с ДБ са сходни, ние сме от едно политическо семейство

Важно е да се гарантира честността на изборите, а инструментариумът сам по себе си

За ГЕРБ при съставянето на правителство са важни ясните евроатлантически цели и принципи, икономическата модернизация на страната, инвестициите в образование и иновации, социалният просперитет. Това заяви пред бТВ депутатката от ГЕРБ Деница Сачева.

Тя посочи, че ГЕРБ виждат най-много сходства с програмата на Демократична България, с която са от едно политическо семейство.

„В енергетиката нямаме различия“, отбеляза Сачева. Същото важи и за образованието и социалната политика, която е ориентирана повече към пазара на труда, а не към безцелно раздаване на пари.

Има припокриване и по отношение на евроатлантическото сътрудничество и партньорство.

По отношение на споровете по Изборния кодекс тя отбеляза, че е важно да се гарантира честността на изборите, а не инструментариумът сам по себе си. Притесненията са свързани с това как се отчита вотът.

По отношение на упреците към хартиения вот Сачева коментира, че в ситуация с 9-членна комисия, съставена от различни партии, в присъствие на застъпници и наблюдатели, при видеонаблюдение във всяка секция, не може да си представи как биха се извършили мащабни манипулации.  Същевременно софтуерът също се прави от хора, които не са идеални.

Не можем да предпоставяме, че всички хора, които се занимават със софтуер са морални, а тези които се занимават с хартия, са неморални, отбеляза тя.  

„Продължаваме промяната“ сякаш не разбира основни принципи на демокрацията, държат да наложат диктатура на малцинството“, констатира Сачева.