Десислава Танева: Слухове са, че Борисов ще става почетен лидер на ГЕРБ, кабинетът реши, че светът започва от него

Десислава Танева

Десислава Танева

"ГЕРБ е в добро здраве. Смятам, че няма нужда от смяна на ръководството. Не съм чувала слуховете, че Бойко Борисов ще става почетен председател на партията ни на Националната конференция днес. Анализаторите само запълват телевизионно време". Това заяви бившият земеделски министър Десислава Танева пред БНР. 

"Позицията на управлението, че светът започва от него, не е правилна. Нито един човек не се е родил научен. В сектор земеделие например се влиза като слон в стъкларски магазин. В България има с пъти повече зърно, отколкото потребява, а се готви забрана за износ", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС. Тя подчерта, че е избрана от Сливенския избирателен район. Тя гарантира за уволнения шеф на горите в града Георги Дончев. По думите ѝ хората го познават, че е честен човек. Танева припомни, че той е бил на митинг на ГЕРБ и констатира, че в това няма нищо лошо, защото не живеем в 1944 г. 

Депутатът коментира и проблемите в управляващата коалиция заради назначенията в горите на БСП. Танева разказа за случай, при който човек е назначен на три позиции, докато от "столетницата" намери титуляри.