Дмитрий Гудков ще обединява от Варна срещу Кремъл руските професионалисти в чужбина

Прогоненият от Русия опозиционен лидер Дмитрий Гудков ще обединява от Варна срещу Кремъл руските професионалисти в чужбина. Това заяви самият той за телевизия Дождь от Киев, където е в момента. От там ще пътува за българската морска столица. Във Варна  живее баща му Генадий Гудков, бивш депутат от Думата и полковник от КГБ, който също е един от най-острите критици на Путин. 

Вчера,  6 юни , Дмитрий Гудков напусна Русия заради наказателно преследване, повдигнато му , за да не участва в изборите през юни.

Кремъл в момента разчиства всички  политици , които могат да се противопоставят на Путин и партията му "Единна Русия" "на изборите през есента.

Дмитрий Гудков  е получил неофициално съобщение от висшите ешалони на властта да напуска страната или ще бъде арестуван. 

На 1 юни  жилищата на семейството  Гудкови бяха претърсени, самият политик беше задържан за 48 часа по наказателно дело за неплащане на дълг за наем на помещения, а също и леля му.

Дмитрий Гудков говори  от Киев за това какво го е накарало да напусне страната, къде ще отиде след Украйна и как планира да се занимава с политическа дейност извън Русия.
„В името на властта не съм готов да жертвам живота и здравето на близките си“, заяви политикът.

Гудков подчерта още, че напускането на страната не е емиграция и няма да се превърне в пречка за дейността му, тъй като „в ерата на интернет физическото присъствие няма значение“.