До месец съдът решава за заличаването на партия "Възраждане"

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

До месец съдът ще излезе с решение по искането на прокуратурата за заличаване на партия "Възраждане" заради нарушения при учредяването на формацията. 
Днес се проведе второто заседание по делото, на което отново бяха изслушани свидетели. Те потвърдиха, че са сред учредителите на "Възраждане" и са присъствали на учредителното събрание в град Плиска на 2 август 2014 г. Не беше уважено искането на прокуратурата съдът да се произнесе още в рамките на днешното заседание.

След края на заседанието адвокат Росен Рашков и лидерът на партията Костадин Костадинов коментираха пред журналисти: "За нас нещата са пределно ясни. Това е едно съшито с бели конци, всъщност, искане от държавното обвинение, като се прави опит да бъде атакувана една политическа партия, която е опозиционна и която е извън парламента. Всеки може да си зададе въпроса, ако това бъде допуснато, какво може да се случи с всяка една друга партия, която не е част от управляващата коалиция. Това е абсолютно недопустимо". Докато течеше делото, пред Съдебната палата се проведе протест на привърженици на "Възраждане".