Духовната пандемия на един народ е по-вредна и от COVID-19!

Кой и накъде тласка България на предстоящите избори „2 в 1“?

Румен Радев

Румен Радев

Антон Антонов

Сценариите на несвършващия преход у нас продължават.

Сценарий № 1 - СДС  беше създадено от елитът на БКП, като „дясна“ патерица на пребоядисаната нова БСП, с цел опазване на „партията“ и отклоняване на общественото гражданско напрежение след „10 ноември 1989“ и променена Европа, в контролирани посоки…

След бързото пробуждане сред формациите/ старите партии - БСДП, БЗНС“НП“, ДП, РДП, и особено КТ „Подкрепа“/ настана ускорена еманципация от „създателите“ и коалицията „СДС“ бързо се изграждаше като една антикомунистическа опозиция, готова да изпълни едно ново политическо пространство - от ляво, през център и дясно.

Сценарий № 2 - Ликвидиране на антикомунистическото начало. Стратезите на „10 ноември“, взаимствайки схемите на кремълските си събратя, нанесоха точен удар на вече антикомунистическата коалиция „СДС, превръщайки я набързо  в „дясна и консервативна“ партия под същото име. Старите партии отидоха в архива. БСП/К, заграби историята на БСДП и от лагерна, комунистическа  се „прероди“ в социална, даже социалдемократическа… Или, в довчерашното НРБ днес РБ имаше вече две основни формации – „дясна“/СДС/ и лява /БСП/.

Планирано новата „дясна“ формация извърши за един мандат това, което и бе предписано – приватизацията в полза на „задгранични“ и местни фирми с генезис  кадрите на БКП. С изнесените милиарди в края на лагерната система, изключително на Запад и в САЩ, и с обучаваните там деца и внуци беше имитирана „смяна на собствеността“ от държавна в частна, корпоративна, но тяхна.

Поръчението беше изпълнено и веднага настъпи времето на роенето на „дясното“

Сценарий № 3 – Внедряване в Европа. Първо, в самата „дясна“ партия започна роене и това успоредно със създаването на нов „десен“ политически проект, с участието на НВ Симеон II и партията НДСВ. Този път, задачата на новата „политическа сила“, чрез контактите и авторитета на НВ Симеон, беше да се пробие на Запад и в САЩ, и по конкретно в НАТО и ЕС за бъдещи инвестиции за изградената вече постлагерна – номенклатурна олигархия. С НДСВ се реализира и първият „юпи“ проект, когато дойдоха групата „юпита“ със западно и американско образование, но с категорично номенклатурен произход, които довършиха и преразпределиха приватизираното... Създадоха му, „западен“ имидж.

България стана член на НАТО и ЕС

Сценарий № 4 – осребряване на новосъздадените евроатлантически контакти в полза на българската номенклатурна олигархия, която вече притежаваше цялата едра и финансова собственост. Тя обаче искаше да се възползва максимално от големите инвестиционни масиви от Запада, без да губят контактите си с кремълските си събратя. И НДСВ си отиде набързо, заменено с новият проект - ГЕРБ, на довчерашният охранител Бойко Борисов. И схемата, продължи да работи… Но при известни неудобства за „притежаващите и управляващи“ олигарси. Все пак, налагаше се България, като страна член на НАТО и ЕС, да изпълнява някои от своите задължения в стратегически посоки, зад които стоят интереси на Общността в един Свят, където кризите ставаха перманентни. С едно привидно, стабилно правителство и непрестанните евросубсидии, България започна да изглежда стабилна и вървяща напред държава… 

Но това вече не се харесваше на кремълските събратя-олигарси и особено на групата, около утвърдилият се едноличен властник там, Владимир Путин, както и на немалко червени носталгици у нас…  Кремъл започна да се изживява отново като, решаващ играч в сценарият „Световният хаос“…И дойде времето, на „застоялият се“ дълго на власт Бойко Борисов и ГЕРБ да си идат… Сценаристите се задействаха отново и то като за последно.

Началото на „Преврата“

Така или иначе „превратът“, стъпка по стъпка, започна…. На поредните президентски избори, ГЕРБ излъчи неизбираемата Цачев, и на върхът на държавата беше възкачен „натовският“ генерал Румен Радев, излъчен от БСП!? Или един от тези, които са изпратени на Запад и в САЩ, за да бъде „употребен“ в едни други времена.

От този момент „номенклатурната олигархия“, която вече отдавна притежава всичко, което си струва в България, реши, че мимикрията на „демокрация“ окончателно трябва да приключи. 

Сценарий № 5 - „Те“ се насочиха устремно към овладяване на Властта и то изцяло, без подставени фигури, а със своите наследници!

Целта беше съсредоточена и концентрирана към ликвидиране на лидера и партията, осъществяващи „Сценарий №4“ – Бойко Борисов и ГЕРБ! Все пак, ГЕРБ е член на ЕНП, а и правителството на Борисов навлезе доста напред в евроатлантическите проекти, колкото и да не е това категорично. Става дума за проекти в енергийната сфера, а след „разкрача“ на Турция и в сферата на евроатлантическата сигурност.

Независимо от спечелените три поредни избори от ГЕРБ с лидер Бойко Борисов, „играчите“ у нас решиха да излязат на „бой последен“… Проформа-целта са Борисов и ГЕРБ, но скритата и голяма цел е поемане на цялата власт и обръщане посоката  от европейското бъдеще на България и евроатлантизма към контролираната от Кремъл  Евразия!

Формира се нов „Отечествен фронт“, с доминация на кадри, наследници на номенклатурата на БКП и бивши десари

Инструментите на вървящия преврат са: БСП; контролираният и роящ се „десен спектър“ – ДБ, „Да, БГ“; ИТН; „Изправи се БГ! Ние идваме!”, „Възраждане“; протестърите въстаници и т.н., зад които стои и изправеният в цял ръст президент Радев, вдигнал юмрук! 

Тази тълпа, която разнасяше плакати с надписи „Мутри вън“, думи, които изричаше и  техният президент, е добре най-после да разбере, че „мутрите“ са продукт на тяхната партия. Те някога охраняваха висшата й номенклатура, а последните десетилетия охраняваха отново същите, превърнали се в номенклатурна олигархия! 

Катализатор на „голямата цел“ на вървящият преврат са поредните нови политически проекти -  ИТН, а сега - "Продължаваме промяната", на „харвардските“ възпитаници Кирил Петков и Асен Василев. Целта е двояка - от една страна, за създаване на илюзията, че САЩ, стои зад „проекта“, а структурите на НАТО и ЕС, да бъдат приспани, особено в тези кризисни времена, повтаряйки многократно някакви антикорупционни мантри. И от друга страна, обявявайки, че няма да има идеологии, защото двамата вярват "в десни инструменти, които да постигат леви цели", те гонят евтин популизъм с позата „разкрач“ в минало и настояще.

Изборите „2 в 1“ изглеждат предрешени

След, като президентът на БСП Радев и силите, клонящи към завой, с посока – Кремъл, лансираха отново неговата кандидатура, сценаристите ускорено, активираха няколко кандидатури в условно нареченият „десен спектър“, у нас. Причината е, проста. Разсейване на гласове на първия тур, за да може Радев да е победител веднага. Управляващата Власт днес е в ръцете на Румен Радев и неговото „служебно правителство“. „Опозицията“ е единствено в лицето на коалицията „ГЕРБ-СДС“, с която никой не смее да влезе в комуникации, което се видя вече на двата поредни избори за парламент през настоящата година. Или „Отечественият фронт“ за сега диктува правилата.

Въпросът е: Толкова ли е заспал българският дух, че да допусне реставрация на миналото чрез наследниците на лагерна България?

Това, че ние българите сме в пълзящи кризи, не ни освобождава от размисли, пробуждане и действия за спасяване не само COVID-19 и неговите последствия , но и от тази настъпваща поредна българска политическа напаст!

Ще оставим ли нашето и Бъдещето на децата ни в ръцете на тези, които ни управляваха чрез лагерната държава, национализирана от комунисти и десари,  присвоена от техните деца и внуци днес?

Време е тези, които не спим и не чакаме някой от някъде да ни подпомага или освобождава, да вземем руля в ръцете си и изведем българския кораб, заседнал от  десетилетия в червения риф, в Открито море…