Легиони имбецили ни нападат, отвърза ги и Румен Радев

Социалните медии им дават право на изказ, предупреждаваше Умберто Еко

Светослав Пинтев

Един виден активист на путинските тролове в социалните мрежи преди малко заяви във Фейсбук, че коронавирусът не вирее у нас заради чесъна и ракията, ала бил измислен от родните съюзници на империализма, за да не може Румен Радев да поведе народа към светлото бъдеще и вечен съюз с великия Путин.

Този гений цитира

историческата реч на президента

Тази, произнесена на връх Шипка по случай 3-март, сама по себе си исторически принос в разобличаването на коронавируса. Ето цитат, който ще остане записан със златни букви в летописите:

"България даде вчера един огромен принос към световната медицина. Успя да изолира два различни щама на коронавируса. Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха”.

Колкото и да е нелепо, сетих се за Умберто Еко

 По точно за  последните му думи.

 В последната си лекция, произнесена през 2015 г. в Торинския университет, където той самият се е дипломирал в специалността „Философия“. Проф. Умберто Еко предупреди за една опасност по-страшна и от коронавируса, който върлува днес.

Философът, семиотик и писател говори  на церемонията по удостояването му с 41-то поредно почетното звание доктор хонориус кауза, което получи именно от своята Алма Матер. Учебното заведение, между другото е основано през 1404 г., сам Еразъм Ротердамски е бил студент там.

Умберто Еко каза тогава:

„Социалните медии дават право на изказ на легиони от имбецили , които по рано говореха само в бара пред чаша вино,

без да вредят на обществото

 Те бързо бяха заглушавани, а сега имат същото право да говорят, като един носител на Нобелова награда. Това е нахлуване на имбецили. "

Последното, както съм обяснявал и друг път  е термин, който на италиански, на български, както и на ред други езици означава слабоумен, малоумник, идиот. Най-доброто определение обаче намерих в един македонски сайт. Вярвам, че ще го разберете:

„Човек што е заостанат во умствениот развој“

Именно тези хора по цял ден славят Путин, СССР, громят империалистите и ни дават информация за коронавируса.

Легионите имбецили ни нападат, отвърза ги и Румен Радев. Дано  феновете му не са пуснали с тях и вирусите.