Франция бие за първи път Англия на световно, среща Мароко на полуфинал

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Франция елиминира Англия в оспорван мач за полуфиналите на Световното първенство по футбол в Катар. Двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на шампиона Франция.

В 17-ата минута французите разиграха пред наказателното поле, Орелиен Чуамени получи топката и с фалцов далечен удар откри резултата.

В 25-ата минута англичаните имаха претенции за дузпа заради по-твърдо влизане срещу Кейн, но след проверка с ВАР не бе отсъдено нарушение.

Англия започна по-агресивно второто полувреме и след нарушение на Чуамени бе отсъдена дузпа. Кейн вкара на съотборника си в "Тотнъм" Лорис и с 53-иа си гол за националния изравни рекорда на Уейн Руни.

Британците изпуснаха добри положения, но отборът, който поведе, бе Франция. В 78-ата минута Гризман центрира, Жиру надскочи Магуайър и отбеляза с глава.

Заради безсмислено нарушение на Ернандес срещу Маунт бе отсъдена втора дузпа за Англия, но Кейн не улучи вратата.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан реши да не прави промени в състава за 1/4-финала срещу Англия на световното по футбол в Катар. "Петлите" излязоха със същите 11 като в мача с Полша.

Според статистиката от играни три срещи между Англия и Франция на световни първенства, петлите за първи път надиграва отбора на Англия.