Георги Харизанов: Не казвам, че Румен Радев има връзка с компромата "Барселона", а Иво Христов и Елена Йончева...

 Има една красива любовница в Каталуния и богат човек, ангажиран за нейното благоденствие, но каква е връзката с премиера, попита в „Здравей, България“ на Нова телевизия социологът Кольо Колев.

Българският премиер Бойко Борисов трябва да почерпи за комромата с къщата в Барселона, защото ефектът е обратен. Ударът срещу толкова некадърен, че си мисля дали не е от някоя партийка, каза още той.

Кольо Колев, който обясни авторитетно, че ако се докаже, че с държавни пари уреждаш любовницата си, тогава следва "бой, бой".

"Тази история стоим я дъвчем, защото фактите нямат значение. Преди над 2 години г-н Чаушев каза, че това са негови пари, негови компании", коментира политическият анализатор Георги Харизанов 

" Мога да ви разкрия, че Нова телевизия е моя. Аз я купих на Клаудия Шифър. Домусчиев е формален собственик“, пошегува се Харизанов.

„Медии, на които не мога да имам доверие, пишат, че каталунската полиция разследвала и повтарят това, което Елена Йончева беше казала преди. Сигналът пък е от ченгето Георги Готев, който има връзка с бившия шеф на кабинета на президента Иво Христов. Не казвам, че държавният глава има нещо общо с тази история“, добави Харизанов. 

„Това е стара претоплена манджа. Бойко Борисов трябва да почерпи за поредното пускане на този компромат, защото се постига обратен ефект. Така се крият големите проблеми. Къде е прането на пари, за които пише в компромата?“, попита Колев. 

„Такива неща се случват всеки ден. Медиите с това се издържат – да публикуват срещу пари подобни безсмислици“, каза още „Харизанов.  Той обясни, че журналистът Георги Готев, който е лицето на изданието EurActiv, работи r с Елена Йончева.

Колев съзря в скандала и замитане на по-важни теми – като водната криза, темата с боклука. 

Харизанов заяви, че е по-добре каталунските власти да излязат и да кажат проверяват ли Борисов за пране на пари – "ако изобщо" има такова разследване,