„Готвачът на Путин“ вербува и осъден канибал за войната срещу Украйна

Извършителите за убийства са предпочитани за наемници, има обирджии, изнасилвачи

Собственикът на частната руска армия „Вагнер“ Евгений Пригожин е вербувал за войната срещу Украйна маниак канибал, който е излежавал наказание в затвор в Саратов, предаде агенция „Униан“.  

Новината беше съобщена от правозащитничката Олга Романова, председателка на фонда "Русь сидящая".

По думите й, Пригожин, известен като „готвача на Путин“, е вербувал до момента около 10 хиляди затворници. Става дума за хора, осъдени да кражби, убийства и насилие, като сред тях има дори затворник с присъда за канибализъм.

"Взимат всякакви, но както Пригожин вече каза, предпочитат убийци и извършители на грабежи. Също и осъдени за нанасяне на телесни щети. Ето че започнаха да взимат осъдени за изнасилвания, но те са отделен отряд. Знаем за две истории от затворите на Саратов, от най-ужасните зони, там има една много специална. Оттам са взели маниак, в чието досие има канибализъм. Той също отива да воюва.“ – разказва Романова.

Тя допълва че хората на Пригожин са посещавали  някои затворнически колонии по няколко пъти. Пригожин търси "пушечно месо" сред престъпниците и е успял да събере значителен брой наемници за войната срещу Украйна.

За отбелязване е, че "Вагнер" вербува затворници не от цяла Русия, а от определени региони.

"Най-северната част е Коми, Сиктивкар, най-южната — Адигея, най-източната – Татарстан, най-западната — Псковска и Смоленска област. По някаква причина не отиват по на изток от Татарстан." — отбелязва правозащитничката.

Частната военна компания „Вагнер“ беше преименувана на „Лига“, но все още е известна със старото си наименование.

Превод Faktor.bg