Гуцанов попиля от критики Нинова: Дори Живков не е управлявал така БКП, БСП е заприличала на регионална партия

Ще искаме оставката на лидерката и на Кирил Добрев

Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов

„Имаше много задкулисни действия в БСП спрямо Варна. Имаше възможност да спечелим изборите или поне да нямаме толкова голяма разлика с ГЕРБ“. Това каза пред Канал 3 лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

„По всичко си личи, че е имало договорености за Варна, защото не е нормално Корнелия Нинова и Кирил Добрев да поставят в безизходица областната ни организация. Не съм водил разговор с двамата. Разговорите водихме през медиите, което е пълен абсурд. Първият секретар на партията през 1981 г. Тодор Стойчев е свален, но Тодор Живков идва и говори, за да чуе аргументите. На днешния 10-и ноември само можем да кажем, че дори и Живков не е ръководил по този начин БКП, както сега БСП“, възмути се Гуцанов. 

„Не може да имам разговор с Корнелия Нинова листите във Варна да реди депутатът Иван Иванов, защото има устав, а той самият само преди 2 години беше против БСП. Изключително важно е събранието на Националния съвет да се направят изводи, защото сме загубили над 500 000 гласоподаватели за 2 години. Дали си загубил мача с 2:0 или с 3:0 е все тая. Ние започваме да ставаме като регионална партия. Това ли е нивото, или се борим да управляваме държата?“, попита Борислав Гуцанов, който не беше издигнат за кандидат-кмет на БСП.

"Не само аз искам оставките на Корнелия Нинова и на Кирил Добрев, а целият градски съвет на БСП във Варна за всичките им действия. Варненската организация си позволи да каже къде са грешките. Да, ние се сравняваме с 2015 г. Тогава, както и сега, пак имаме 60 кметове плюс още няколко в области. Това ли е скокът на БСП?", каза още разгневеният Гуцанов. Той се надява, че на предстоящия Национален съвет на "столетницата" ще бъде подкрепен от съпартийците си.