Каква дестинация да изберете за ваканция през есента?

Обмисляте есенна ваканция? Лятото вече свърши, но на вас ви се иска още малко морска почивка с плаж и топло време или пък просто гледки към водата и вкусна сезонна риба. Можете да заложите на различни интересни дестинации за този сезон, които да ви осигурят всяко от тези неща. Ще ви дадем няколко идеи, в зависимост с колко време разполагате, за да ви улесним.

Можете да се възползвате от седмица или две за есенна ваканция?

Това е повече от чудесно, защото имате възможност за избор на по-далечни дестинации. Така лесно ще откриете място с топло време, възможност за плаж и чудесно лятно настроение през есента. Още повече няма да се притеснявате, че трябва да бързате и можете спокойно да подберете варианти с полет с прекачване. Като цяло през есента ще имате възможност да изберете сред разнообразни по-екзотични дестинации с чудесен летен климат. Особено ако сте ценители на островите и обичате да посещавате нови такива, има страхотни възможности.

Една опция е да посетите Малдивите с топъл климат целогодишно. Този архипелаг включва изключително много на брой острови, като и доста коралови такива. Там ще можете да се полюбувате на страхотни гледки, да релаксирате на прекрасни плажове и при желание да опитате гмуркане. И то всичко това през есента.

Друга чудесна опция от този тип са и Сейшелите. Те се състоят от множество острови и можете да подберете по-малък или по-голям такъв. Освен това изобилието на плажове е страхотнпо, а чистотата на водата изключителна. Там ще можете да се наслаждавате и на красива и интересна природа.

Изброените до тук обаче са малко по-далече и екскурзия там би ви струвала не малко. Така че, ако искате да посетите също доста екзотична дестинация за вашата почивка и същевременно малко по-достъпна, можете да заложите на остров Занзибар в Танзания. Приордата там е страхотна, а възможностите за плаж и релакс всевъзможни. Разгледайте и доста добрите цени за полети до Занзибар.

20221118_Esky2.jpg



Имате не повече от 5 дни за вашата есенна ваканция?

Може да са по-малко дните ви, но определено има прекрасни варианти. Със сигурност не искате да изгубите два от тях в път, така че бихме ви препоръчали да заложите по-скоро на морски дестинации на по-кратко разстояние. Да, няма да можете да се насладите на плаж, но пък определено на хубави гледки, по-меко време и чудесна храна. Като цяло можем да ви предложим няколко интересни опции, които са малко по-южни и имат приятен климат през есента, а същевременно са доста близо.

Ако не сте посещавали Истанбул, този град определено си заслужава. Трябва да сте любители на огромните дестинации разбира се. Там ще откриете изключително изобилие от вкусна храна, включително и морска. Освен това можете да се насладите и на интересни разходки с лодка по вода между Европа и Азия, а и да стъпите на всеки от двата континента. А е и прекрасно, че градът е само на час и половина път със самолет.

Друго интересно място до морето и също само на час и половина път, е Неапол в Италия. Той е третия по големина град в страната и определено можете да се порадвате на чудесни гледки към морето и вкусни рибни деликатеси. Освен това там имате възможност да посетите доста добро изобилие от културни забележителности.

Ако пък търсите нещо още по-близко, можем да ви предложим да изберете местна дестинация в България или град Варна. Там ще откриете отново чудесна атмосфера за есенна почивка и възможност да опитате пресните черноморски риби за сезона. Освен това има интересни места за разходка и приятни заведения. Можете да изберете София Варна самолет за кратък полет от само петдесет минути.

20221118_Esky3.jpg