Затварят временно за полети Летище Бургас

Летище Бургас ще бъде временно затворено за полети през март. Причината са планирани ремонтни дейности. Периодът за извършването им е от 06:00 ч. на 7 март до 23:59 ч. на 30 март. 

"Това са дейности, които са свързани с подготовката ни за летния сезон. Включени са ремонти по настилката на пистата и съответно на светосистемата. Ние като отговорен оператор на Летище Бургас поставяме като основен приоритет безопасността за изпълнение на полетите и за пътниците. Грижим се за осигуряване на инфраструктура, която ще осигури безопасна дейност на Летище Бургас", обясни директорът на аеропорта Георги Чипилски пред БНР.

Предвижда се подновяване на полетите от Израел и до Летище Бургас от 31 март. Все още обаче не може да се направи прогноза как ще се осъществяват те с оглед на геополитическата обстановка, допълни Георги Чипилски. 

Авиокомпанията Ryanair ще поднови полетите си от и до Бургас от 31 март, като през месец април ще изпълняват тези от: Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), от май месец се подновяват: Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а от началото на юни подновяват и полетите си от: Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).

Авиокомпания Wizz Air планира да изпълнява 7 маршрута от втората половина на месец юни до: Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).

Wizz Air отменя полети до няколко дестинации в следващите месеци
"Към края на месец март бихме могли да дадем по-ясна картина, но това, което знаем със сигурност е, че няма да има някакво пренареждане на пазарите. Това, което се установи през последните години е водещата роля на Полша, Великобритания, Чехия, Германия, Словакия и Израел", коментира Чипилски. Той допълни, че все още бясно се възстановява трафикът в сравнение с нивата преди ковид пандемията.   

Продължават да се водят преговори и за осъществяването на полети и до други дестинации. "В момента имаме колеги в Торино, които водят разговори с авиокомпаниите за предстоящия летен сезон", допълни директорът на летището.