Таков: Ако някой смята, че ще сложи служебни председатели в БСП-София, много се е объркал

„Вие сте наказани защото сте непослушни“

Иван Таков

Иван Таков

Ако някой си мисли, че ще сложи служебни председатели в градската организация на БСП, много се е объркал – това заяви пред бТВ председателят на столичните социалисти Иван Таков, за чието отстраняване гласува Националният съвет на партията.  Той добави, че става дума за съдбите на хиляди социалисти.  

Таков смята, че решението на НС може изобщо да не влезе в сила. Той напомни, че става дума не само за отстраняване на цялото градско ръководство, но за пълен цикъл от избори, предвиждащ и смяна на ръководствата на 24-те районни организации в София.   

„При нас има колективни органи, може да подаваме и сигнали срещу това решение“, посочи Иван Таков, като повтори позицията си, че то не е взето съгласно устава.

Той изрази категорично несъгласие с мотива за отстраняването – това, че са гласували  Цветомир Петров да оглави СОС. По думите му,  социалистите са взели решение, забраняващо подписването на коалиционно споразумение за управлението на София (каквото не е подписано), но няма забрана да се гласува за председател.   

Таков посочи, че предстои да се гледа бюджетът на София, а общинските съветници от БСП имат свой проект за бюджет.  

Според него, от националното ръководство просто са търсили повод за смяна на градското.
„Вие сте наказани защото сте непослушни“, обобщи той ситуацията.

Таков подчерта, че с издигането на Ваня Григорова в София и с постигнатия резултат столичните социалисти са показали, че БСП може да работи по нов начин.   

Иван Таков коментира, че за награда искат да им „отрежат главата“.