Ивайла Бакалова: Ако Борисов смята, че е създал правова държава, да си даде имунитета

Близки хора са чули, че Борисов е изрекъл по мой адрес репликата, че "ще ме приключи", разкри още тя

Ивайла Бакалова

Ивайла Бакалова

Аз не съм прокурор, нито съдия, за да съдя. Това, което виждам от моя допир с правосъдната система – тя е много болна, това не е нормално. Нека да дадем шанс на събудилата се прокуратура, за да се разследват всички тези престъпления. Хората там знаят къде може и трябва да пипнат. Това каза Ивайла Бакалова, която вчере даде показание по делото „Барселонагейт“.

Няколко пъти близки хора до Борисов идваха да ме предупреждават (мои познати), че са чули от него фразата - „ще ме приключи“ (ако кажа нещо по „Барселонагейт“). Институциите са овладени от хора на Борисов. Той има изключително много кадри в институциите, посочи бившата мис България. 

Бакалова разказа от своя житейски опит, че у нас се удрят хора, които не са направили нищо и това не е единичен случай.

Преди две години на семейството ми се случи нещо кошмарно, което нямаше нищо общо с правосъдието. Бизнесменът Веселин Денков, който е орнитолог, беше обвинен в лихварство, той става мишена на интереси и искат да му вземат бизнеса. Защото отказа да плати на по-ниските нива. Той отиде чак до Цацаров преди да го арестуват, за да подаде официален сигнал за изнудването. Предупредили са го, че ако не плати, ще му организират КОМПИ. Две години след като излязоха записите, никой не ме потърси. Схемата е кошмарна – започват от най-ниските нива. Хората се страхуват да говорят, защото са заплашвани. Сега той има само едно единствено дело. Свидетели казват – ние бяхме притиснати, разказа в ефир Бакалова своято лична история.

Институциите ни са овладени и то от 10-15 години. Ако няма хора, които да започнат да говорят, няма как да се справим с този проблем. Много хора ги и е страх и има защо, повтори отново тя и допълни: 

Ако Борисов наистина смята, че е създал една правова държава, нека си даде имунитета и да докаже своята невинност в съда, призова на финала бившата мис България.