Ще гласувам с бюлетина 11 и с преференция 105 – за Мартин Димитров и Петър Славов

Политическото високомерие и менторското отношение към гражданите са несъвместими с прекрасните идеи на ДБ

Методи Андреев

Методи Андреев

Методи Андреев

Отново сме пред парламентарни избори. И вместо това вече да е едно рутинно наше задължение, ние пак твърдим, че тези избори са безпрецедентни по своята важност. Защо е така и защо тези избори са толкова важни? Според мен, защото за пръв път неукрепналата ни демокрация трябва да бъде спасявана от една ОПГ, завладяла ВСИЧКИ власти в държавата. Най-доброто качество на демократичната държава –  принципът за разделение на властите, формулиран от Шарл дьо Монтескьо през 1748 г., е зачеркнат от властващия Олигархично Мафиотски Модел (ОММ), съгласно определението на д-р Панайот Ляков. Синоними на този ОММ станаха имената на Доган, Борисов, Гешев/Цацаров и Пеевски. Знайни и незнайни политици, магистрати, журналисти и интелектуалци, все хора, призвани в една демократична среда да бъдат будители и двигатели на прогреса, сега се превърнаха в ибрикчии на държавата на Доган, Борисов, Гешев/Цацаров и Пеевски.

За пръв път на тези избори

битката не е идеологическа, а МОРАЛНА!

За пръв път е без значение дали си ляв, десен или центрист, дали си либерал, неолиберал или консерватор, дали си русофил или русофоб, дали си християнин, мюсюлманин или атеист, важно е да си почтен и да искаш държавата ни да се управлява от морални и почтени политици! В името на това всеки един от нас, който смята, че битката за почтенност в управлението си струва, трябва да упражни правото си на глас на тези избори! Защото е срамота да живеем в държава на корумпираните, мутрите и калинките! Защото иначе ставаме съучастници на властващия у нас ОММ! Мълчаливи, роптаещи, страхливи, преклонили глава, самодоволно преживящи с подаянията от джипката на властта, ние обричаме своята Родина на поквара и нищета! Време е за ГЛАСУВАНЕ, НО ТОЗИ ПЪТ НЕ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ, и въпреки тях, А ЗА САМИТЕ НАС! Защото е лесно да се правиш на обиден и отвратен, трудно е да си отговорен! Затова не си търси причина за да не гласуваш, а намери основание и помисли в името на какво искаш да гласуваш! Призивът е ПОЧТЕНИТЕ СРЕЩУ МАФИЯТА! Това си заслужава риска да гласуваш, даже с отвращение! Да направиш компромис за себе си и за децата си! Защото, както е казал Ал. Солженицин: „Компромисът в политиката е най-законното средство за борба“. Така и аз съм решил да гласувам – ПОЛИТИЧЕСКИ, С КОМПРОМИС и МАЖОРИТАРНО, ПО УБЕЖДЕНИЕ. Не крия, че ще подкрепя  коалиция „Демократична България“. Като ще кажа, че го правя заради хубавите идеи и добре структурираната им визия за управление. Правя го убедено и заради представителите на гражданите в коалицията - ГЕОРГИ ГАНЕВ за 23-ти МИР, МАРТИН ДИМИТРОВ за 24-ти МИР и ПЕТЪР СЛАВОВ за 25- МИР, които са моят мажоритарен избор с преференция.

Аз имах изключителната привилегия да работя с Мартин и Петър в 43-тото НС. Ние създадохме уникалното политическо обединение ГРУПА ЗА НАТИСК, което е и ПЪРВОТО обединение на народни представители от различни парламентарни групи в българския парламент, работещо В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ. МАРТИН ДИМИТРОВ, ПЕТЪР СЛАВОВ и ГЕОРГИ ГАНЕВ са

смели и независими, образовани и можещи хора с висок интелект и граждански морал

ТЕ СА ИЗБОРЪТ НА ПОЧТЕНИТЕ ГРАЖДАНИ, подкрепящи идеите на Демократична България. ЗА ТЯХ И ЗАРАДИ ТЯХ СЪМ РЕШИЛ ДА ГЛАСУВАМ С БЮЛЕТИНА 11 И С ПРЕФЕРЕНЦИЯ 105. Защото вярвам, че за да се реализират хубавите идеи на ДБ, не е достатъчна само експертизата и волята на партиите в тази коалиция, но и експертизата и волята на независимите, почтени, морални и образовани представители на гражданите, такива каквито са МАРТИН ДИМИТРОВ, ПЕТЪР СЛАВОВ и ГЕОРГИ ГАНЕВ. Те са моят избор и поради това, че продължиха да бъдат ефективни в битката с мафията даже, когато вече не бяха народни представители. И в момента продължават да водят с лични средства дела за разкриване далаверите по фалита на КТБ, за машинното гласуване, за комунистическите символи и т.н и т.н.

И накрая един съвет към г-н Христо Иванов. Г-н Иванов, вие никога не сте имали честта да членувате в първата българска демократична и антикомунистическа политическа академия, каквото беше СДС. Затова, непознавайки душевния свят на българския седесар, не си позволявайте да му сочите измислени от Вас кумири и да твърдите, че заради тях седесарите щели да гласуват за ДБ. Не г-н Иванов, в случая не сте прав. Почтените седесари на тези избори ще подкрепят не партийците, ритащи се по кокалчетата за място в листите, а хора като МАРТИН, ПЕТЪР и ГЕОРГИ, защото са ПОЧТЕНИ. Политическото високомерие и менторското отношение към представителите на гражданите са несъвместими с прекрасните идеи на ДБ. За реализацията на тези идеи е необходима смела реформа в демократичната общност, гарантираща нейното отваряне за справедливо участие и на други почтени граждани, организации, партии и НПО-та в политическите процеси. Идеята за ОТВОРЕНАТА ДЕСНИЦА на моите приятели от Българската Демократична Общност е особено актуална. Помислете и за това г-н Иванов!

martin_slavov.jpg