Димитър Сяров: Ние сме в КОД, за да върнем десницата в парламента

Димитър Сяров, снимка: КОД

Димитър Сяров, снимка: КОД

Лидерът на КОД Петър Москов представи в Сливен листата на партията в града, водена от Димитър Сяров, д-р Мая Миланова и Георги Мавродиев. 

"Ние сме разочаровани, че ДСБ изоставиха десния избирател и участва в избора на президента Радев и в лявото управление на четворната коалиция ПП, БСП, ДБ и ИТН", обясни Димитър Сяров напускането на ДСБ и участието си и на своите колеги в листите на КОД.

"Аз съм десен човек и винаги съм отстоявал десните решения и като общински съветник, и като областен управител, и като народен представител.  За съжаление обаче, партията, която доскоро представлявах, ДСБ напусна десните позиции, изостави собствените си избиратели. Десните хора през последните години нямат представителство в българския парламент. Моето най-голямо разочарование дойде, когато коалиция ДБ отказа да  издигне свой кандидат за президент и Христо Иванов и Атанасов подведоха десни гласоподаватели да подкрепят Румен Радев", обясни Димитър Сяров.

"Тогава аз бях депутат и заедно с мои колеги в парламента, настоявахме изрично пред Христо Иванов и Атанас Атанасов ДБ да издигне свой кандидат за президент. Отговорът беше, че нямало подготвен човек, а Христо Иванов нямало да се кандидатира, защото неговите гласоподаватели харесвали
Румен Радев. За съжаление, когато в крайна сметка Инициативен комитет успя да издигне кандидатурата на Лозан Панов, Христо Иванов и Атанас Атанасов продължиха с действията си да подкрепят Румен Радев и много от гласоподавателите на ДБ бяха подведени от тях да гласуват за Радев. Днес всички сме свидетели колко пагубна е властта на Радев за европейското бъдеще на България. Отговорността за това трябва да понесат и лидерите на ДБ Христо Иванов и
Атанас Атанасов. Те предадоха десните гласове. Това е основната причина аз и моите съмишленици да напуснем ДСБ и да се обърнем към десните хора вече от листите на КОД. За нас, най-важната задача е да възкресим вярата на десните българи и да върнем десницата в българския парламент. През последните години в народното събрание няма истинска десница. Правителството на четворната коалиция ПП, БСП, ДБ ИТН се управляваше от Корнелия Нинова. Тя ги водеше като сляп харманджийски кон. Това беше откровено ляво управление, подчинено на интереса на Кремъл. Това са причините и за колебливите и неясни позиции към Украйна и за липса на всякакви десни политики и решения по време на техния мандат. Десните българи не заслужават това", каза още той.

2023-04-02_Izbori.jpg