Петър Москов: България не може да бъде ничия земя, политиката на Радев и на левите е погрешна

Петър Москов

Петър Москов

"Синя България" ще представлява десните хора в следващия парламент, такова представителство липсваше досега, ще защитаваме свободата на словото, предприемачеството, силна България в Европа на нациите", заяви в предизборен дебат по бТВ председателят на КОД Петър Москов. 
"Независимо от това как ще свърши противопоставянето между ПП и ГЕРБ, и двете формации не представляват десните хора, "Синя България" е възможността за такова представителство в следващия парламент", каза още Москов.

По думите му, единственият начин да има високи доходи и ръст на икономиката минава през освобождаване на частната инициатива от държавата и намаляване на данъците.

"Резултатите от лявото управление ги видяхме в последните няколко години, мястото на държавата не е в икономиката, повече държава трябва да има само в образованието, здравеопазването и сигурността", категоричен е той.

"Плоският данък е най-справедливият, който облага всички доходи, и който има проблем плоския данък има проблем с големината на доходите ви, а не с данъците", коментира Москов.

"Икономиката и високите доходи не се определят на партиен конгрес, а когато освободиш икономиката. Когато на партиен конгрес се определя кой да бъде богат и кой беден, хората си тръгват. Държавността означава държавата да е на мястото си, а тя място в икономиката няма", заяви още той.

"Бил съм министър не на Бойко Борисов, а на "Реформаторския блок", резултатът бяха 12 закона, 40 наредби, милиард и половина в публичния фонд. За разлика от това което правят ПП и ДБ, ние в "Синя България" искаме десни икономически политики, ясна ценностна ориентация на България. Държавата трябва да ликвидира медицинските пустини, в които са се превърнали големи части от България", убеден е Москов. 

"България не може да бъде ничия земя, политиката на Радев и на левите е погрешна политика. На ничия земя не се живее. Ние от "Синя България" сме за обща съюзна политика, ясен отбранителен консенсус на европейските страни от Източна Европа. Западът предаде Украйна, Ако не искаме България да е следващият плацдарм, ако не искаме да сме следващата разменна монета на следващата Ялта, трябва да обединим целия съюзен ресурс който има Европа. Да разчита приоритетно на САЩ за отбраната и сигурността е лоша политика, Украйна го видя", заяви той в отговор на въпрос за отбранителната политика и геополитическия избор на България.

Той призова да се гласува за "Синя България", за да бъде "разкъсан порочния кръг на безнадеждност и сглобки в следващия парламент".

2024-06-09_Izbori.jpg