Избраха новия председател на КЕВР

Станислав Тодоров

Станислав Тодоров

Депутатите гласуваха рокадите в КЕВР.

Със 128 гласа „за”, 13 гласа „против” и без „въздържал се” за председател на регулатора беше одобрен Станислав Тодоров от „Продължаваме промяната”, съобщи БНТ.

"Съзнавам че отговорността е много голяма, цените за потребителите и крайните клиенти се управляват от енергийния регулатор. Министърът на енергетиката може да влияе дотолкова, доколкото повечето ток е от държавни централи. Правителството не може да намалява цените на тока. Регулаторът е този, който може да каже защо една цена е такава. Смятам че ТЕЦ-овете у нас печелят добре и това не е лошо. Лошото е, когато има свръхпредлагане. Тук е ролята на регулатора, така че българският бизнес да има добре развита инфраструктура на добра цена. По думите му, трябва да мислим напред, а не как да угодим на политическите интереси сега.

Не трябва да се строят соларни паркове от близки до правителството, а всеки потребител да може да го направи и смятам че това зависи от регулатора", каза пред депутатите Тодоров.

Той обясни, че винаги е уважавал предишния председател Иван Иванов, но смята , че има какво да се промени.

Тодоров уточни, че има достатъчно опит и смята, че е подготвен да поеме поста на председател на КЕВР.

По думите му той е управлявал проекти за 300 млн лева. Също така е отговарял за доставките на една от американските централи у нас. Тодоров обяви, че с избора му енергетиката се поставя в добри ръце.