Измамно спокойствие в центъра на Киев

Центърът на Киев е измамно спокоен и трудно може да се сраженията около града, предаде кореспондент на Би Би си. Така че репортерите трябва да отидат до предградията, за да разгледат.

В северозападните подходи към Киев, където руските десантни войски кацнаха на товарното летище в Хостомел през първия ден, има сравнително непрекъснато движение. От днес има усещането, че или има патова ситуация, или това е част от относително затишие, по време на което руснаците се снабдяват, а украинците изграждат отбраната си.

В района се намира и спрелият руски конвой, дълъг 40 километра. Докладите на американските военни казват, че сега той се прегрупира.

Тази сутрин излязох на североизток, към Бровари, където в четвъртък украинците спряха опита на руски танкове да продължат към Киев. Районът беше тих, но войниците на последния контролно-пропускателен пункт преди фронта бяха напрегнати, отказвайки да пропуснат местните хора да вземат вещи от домовете си. Войниците разказаха, че през нощта са били обстрелвани. /БГНЕС, Би би си