Какви подаръци искат депутатите и къде ще празнуват?

Оказва се, че народните представители са разделени не само в пленарната зала, но и в избора си за подаръци. В семействата на депутатите ще се раздават цигулки, безжични слушалки, книги според анкета, направена от "Фокус" сред няколко избраници. Предпочитанията им всъщност не се разминават особено с коледните желания на останалите. Според проучване се оказва, че един от най-скучните подаръци за 2022 г. е биографична книга на личност, която не харесваме. 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков сподели, че ще бъде заобиколен от най-близките си хора, а за подаръци не му е останало време. "Малката му дъщеря Ани иска нова цигулка", каза той и изрази надежда, че заедно със семейството си ще прекара едни нормални и хубави дни без толкова политическо говорене. "Нещото, което най-много ми липсваше през тази година бе времето със семейството ми", заключи бившият министър-председател и депутат.

Даниел Митов от ГЕРБ каза, че за подарък желае точно определена книга, която тайно се надява да му бъде подарена от съпругата му. 

Народният представител от БСП Иван Ченчев и председател на Комисията по култура и медии към парламента сподели, че на новогодишния празник ще е извън града, а книгите са фаворитът за подарък. 

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев посочи, че традицията в семейството му са технологичните подаръци като даде за пример безжичните слушалки. 

Делян Добрев от ГЕРБ каза, че съпругата му се заела с коледните изненади, а празниците ще прекара в родния си град Хасково, а на Нова година ще бъде в морския град Созопол. 

Относно подготовката и избора на подаръци Георги Самандов от "Български възход" бе категоричен: "Мъжете сме излъгани, че сме по-силният пол. Това всъщност са жените. Вкъщи жена ми се грижи за тях."