Петков към Стоянов: Не ходете на кино по време на протест, Стоянов: Елате с мен на първия ред

Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност, увери вътрешният министър

Калин Стоянов

Калин Стоянов

По време на интервюто с Кирил Петков в телефонен разговор по Нова тв се включи Калин Стоянов, който обясни, че срещата с Кирил Петков не е била една и това може да се провери. "Имаше и множество телефонни разговори. Кирил Петков се опитваше да се намесва в дейността на МВР. Става въпрос конкретно за това кой служител на какъв ръководен пост да се сложи и да не се махат някои от директорите на ОД на МВР, каза вътрешният министър.

Калин Стоянов отрече срещата му с Петков да е била само една. Той на няколко пъти настояваше, че е разговарял многократно по телефона с него.

Кирил Петков зададе няколко въпроса на Калин Стоянов: "Аз ли съм единствения лидер, с който си говорите и имали ли сте разговори с г-н Борисив или г-н Пеевски?", на които Стоянов отговори: "Имал съм в пленарната зала и извън нея, а разговори с вас съм имал в министерството и по телефона". Запитан от водещата къде са били срещите му с лидера на ГЕРБ и с председателя на ПГ на ДПС, министърът отговори само: "В кулоарите на парламента".

"Оперативното ръководство на службите е поверено на главния секретар", припомни Калин Стоянов на Кирил Петков.

"Аз съм против полицейското насилие, но съм и против насилието спрямо полицая. Всички служители ще понесат своята дисциплинарна и евентуална наказателна отговорност, заяви още Калин Стоянов. 

На въпрос от Кирил Петков дали от последния разговор са се виждали или чували, Стоянов каза, че това е много лесно проверимо и че ще каже колко са срещите между тях след проверка. Но категорично заяви, че не е била една.

Кирил Петков призова министъра на вътрешните работи следващия път, когато има такъв протест, да не ходи на кино, а Стоянов му отговори: Елате с мен на първи ред".