Кандидатът на ДПС за кмет на Дулово продал част от градския парк през 2008

Сезгин Галип

Сезгин Галип

Сезгин Галиб, когото ДПС издигна за кандидат-кмет на община Дулово очевидно е с доста къса памет. По време на предизборната кампания през последните няколко седмици въпросният кандидат обещава наляво и надясно как щял да облагородява паркове в общината, как щял да ги разширява и все в този дух. Документите обаче показват, че между днешните му думи и делата му преди десетина години има драстично разминаване. Иначе как да си обясним факта, че през 2008 г. е допуснал продажба на части от Централен градски парк в Дулово?

Първият въпрос, който възниква е как Общински съвет Дулово с председател Сезгин Галиб с решение № 147 по Протокол № 9/26.09.2008г.  приема да продаде имот с площ 1825 кв.м. / отделена част от градския парк/ на собственика на „законно построената в имота сграда”, на пазарна цена 14872лв., когато

никога във времето такава сграда не е била строена и не съществува

до днешна дата? 
В потвърждение на твърдението, че сграда в имота /част от градския парк/ никога не е имало, е изготвената  в деня на покупко-продажбата скица  от Служба геодезия картография и кадастър. Видно от скицата, имотът представлява празен терен.
Какво е наложило по-рано през същата 2008 година,  със знанието, съгласието и одобрението на тогавашния  кмет  д-р Митхат Табаков от ДПС, имотът  да бъде отделен като самостоятелен обект, освен нечий интерес?

 Интересно е, че именно с решението на Общински съвет Дулово с председател Сезгин Галиб, се възлага на кмета на общината да сключи договор за покупко-продажба с конкретен купувач /собственик на въображаемата законно построена сграда/, а в основанието за сключване на договора и в заповедта на кмета да се продаде имота, никъде не се споменава решението на общински съвет Дулово.
Как точно документът, с които се взема решение да се продаде част от парка, е пропуснат в останалите документи по продажбата?
Как Общинският съвет в Дулово с председател Сезгин Галиб определи през 2008 г. точно кой е построил въображаемата сграда, за да придобие имота /част от парка / впоследствие?

Oстават загадка и изявленията на кандидата за кмет

и председател на Общински съвет Дулово – Сезгин Галиб, че ще превърне парк „Жажда” в прекрасно място за отдих за жителите на община Дулово. Да вземем предвид досегашното му участие в  разпродаването  на Централен градски парк. Дали парк „Жажда” с помощта на Сезгин Галиб ще се превърне в един прекрасен частен имот, със или без сгради?
В качеството си на дългогодишен председател на Общински съвет Дулово, Сезгин Галиб е имал достатъчно правомощия, както и подкрепата на общинските съветници от ДПС, които са мнозинство в Общинския съвет, за да вземат решения в интерес на гражданите и за развитието на община Дулово. Продажбата на имота, който е част от градския парк, не може да се приеме, че е в полза на обществото от където става ясно, че мотива на гласувалите „ЗА” е породен от нечии лични облаги.

Факт е и твърдението от бивши общински съветници от мандат 2007-2011г, че никога не е имало разглеждана докладна за разпродажба на част от градския парк. В истинността на цитирания протокол № 9/26.09.2008г. и решение № 147 към него, остават съмнения за еднолични и незаконни решения от тогавашния председател и сегашен кандидат за кмет на община Дулово Сезгин Галиб.

dulovo_park.jpg

dulovo_park1_1_.jpg

dulovo_park2.jpg

dulovo_park3.jpg

dulovo_park4.jpg

dulovo_park5_1_.jpg

dulovo_park6.jpg