КОНПИ внася искове за отнемане на незаконно имущество за 3 млн. лева

Става дума за 5 недвижими имота и 4 превозни средства

На свое редовно заседание КПКОНПИ прие решения за внасяне на искове в окръжни съдилища в страната за отнемане на незаконно придобито имущество на стойност 3 300 506, 02 лв. В сумата е включена и цената на 5 недвижими имота и 4 моторни превозни средства, съобщават от КПКОНПИ.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск срещу Еркан Лапанов на стойност 2862521,37 лв. Проверката на Комисията срещу него е започнала след уведомление от прокуратурата за привличането му като обвиняем като ръководител на организирана престъпна група за незаконно разпространение и преработка на тютюневи изделия, държане на наркотици и извършване на сделки с имущество, придобито от престъпна дейност. В ръководената от него престъпна група е участвало и длъжностно лице – полицай. Пред съда се претендира и отнемането на 5 недвижими имота и 1 моторно превозно средство.

В Окръжен съд – Силистра се внася искова молба срещу Силвия Демирова на стойност 108012,40 лв., претендира се и стойността на едно моторно превозно средство. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че не е платила данъчни задължения в особено големи размери и не е декларирала нито едно от получени общо 209 броя дарения.

Срещу Красимир Георгиев се внася иск в Окръжен съд – Варна на стойност 164 793,78, като в цената е включена и стойността на едно моторно превозно средство. Той е обвинен от прокуратурата като ръководител на организирана престъпна група за наркотици.

В Окръжен съд – Разград се внася иск срещу Сергей Александров на стойност 112 441,77 лв. Той е обвинен от прокуратурата за това, че на територията на гр. Кубрат, както и в градове във ФРГ, Австрия и Кралство Швеция е заблудил управители на дружества за това, че негова фирма патентова и регистрира търговски марки срещу заплащане, и с това е причинил имотни вреди в особено големи размери.

В Окръжен съд – Ямбол се внася искова молба срещу Ана Йорданова на стойност 52 736,70 лв., претендира се и стойността на 1 моторно превозно средство. Тя е обвинена от прокуратурата за това, че се е представяла за длъжностно лице (полицай) и с действията си е причинила имотни вреди в големи размери на граждани.