Корнелия Нинова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ губят времето на народа

Ако не се приеме Бюджет, ни чака много труден период

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Според лидера на БСП Корнелия Нинова, коалициите ГЕРБ-СДС, които водят преговори помежду си, губят времето на народа.   

“Първите и вторите губят времето на народа в момента, да взимат по-бързо решението, да си правят мнозинството, за да вземем важните решения в парламента”, отбеляза Нинова.

Тя констатира, че преговорите напредват:

“Виждам, че напредват. Направиха обща законодателна програма, това е добре, защото парламентът трябва да работи. Направиха и следващата крачка - да се направи обща управленска програма. Това вече е заявка за общо управление, макар че е смущаващо, че и първата и втората политическа сила отказват да се подкрепят за първи или за втори мандат.”

Лидерът на БСП посочи, че която и политическа сила да ги покани на разговори, ще отидат, но за последващи действия ще направят вътрешно запитване в партията.

Нинова подчерта, че нито една партия не подкрепя Бюджета, който е внесен от служебното правителство. “Ако се състави трайно управленско мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, те вероятно ще си го прекроят по своя воля. Ако не се състави, ни чака много труден период.” – предупреди тя.

В момента е важно да се погрижим за хората и икономиката, каза още лидерът на БСП. БСП са на мнение, че в момента не трябва се гони „самоцелно“ 3% дефицит, за да влезем в Еврозоната.

“Ние като партия винаги сме защитавали трудовите хора, ще продължим и сега, особено в момент, в който трябва да разгледаме Бюджета за 2023г.”, коментира Нинова. Тя посочи, че в предложения от служебното правителство бюджет не се предвижда увеличение на МРЗ от 1 юли, и заяви, че БСП ще се бори именно за това.

Днес градската организация на БСП в София отбеляза Дена на труда и на международната работническа солидарност и празник на левия печат с тържествен митинг-концерт. Десетки симпатизанти се събраха пред Лятната естрада на Борисовата градина.