Костадинов с ултиматум към кабинета, кани се следващите протести да щурмуват и МС

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

"Възраждане" ще даде 10-14 дни на управляващите за решение за зеления сертификат. Ние ще настояваме той да бъде премахнат и, ако някой си мисли, че ще се откажем от тази наша борба, значи не познава нито мен, нито партията. Ако управляващите откажат да се съобразят, ще има нов протест. А на него, аз ви гарантирам, ще влезем не само в Народното събрание, но и в Министерския съвет, ако се наложи". Това обяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов във видео, публикувано във Facebook в четвъртък. 

"Министър-председателят Кирил Петков заяви, че в петък, когато му изтече карантината (странно, че моята изтича в неделя, а неговата - в петък), ще покани представители на протестиращите, сиреч на "Възраждане", да започнат разговори. Оттам насетне на тези разговори ние ще дадем 10, 12, 14 дни срок, в който да се създаде работна група и тя да излезе с решение", допълни Костадинов.


По думите му няма нужда от "голямо мъдруване". "В рамките на 10-14 дни да се излезе с окончателно решение, което да бъде за премахването на зеления сертификат или за запазването му", призова Костадинов. Според него истинската причина за въвеждането на здравния документ у нас е принуждаването на хората да се ваксинират. По думите му това е предпоследната крачка преди задължителната ваксинация. Това, твърди Костадинов, е следващото нещо, което управляващите ще искат да направят. Според него имунизацията може да стане задължителна не само за възрастните, но и за децата.