Крум Зарков се кълне: Колкото съм джендър, толкова съм и човекът на Румен Радев в БСП

Социалистът отрича да подкрепя Истанбулската конвенция

Крум Зарков

Крум Зарков

"БСП може много повече, затова ще се кандидатирам за неин председател. Изборите показаха, че е време за промяна, да не бъдем затворени в себе си. Лявото ще спаси държавата. Аз участвам на пряк избор. Всички членове трябва да се произнесат за това. Не е вярно, че съм привърженик за приемане Истанбулската конвенция. Настоявах тази тема да не е знамето на нашата партия, защото страната ни има много по-важни проблеми като бедността. Настоявах да не се крием зад измислени теми като джендър манията. Тя 3 години играеше ролята на "димка". Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред БТВ. 

"Не знам за формата 8:4:3:2 за нов кабинет. Националният съвет на подпис явно споделя различни неща с различните преговарящи екипи. Не трябва да забравяме уроците от подобни коалиции. Не бива обаче да се подхожда така, че всяко министерство да става феодално владение на различни партии. Властта не трябва да се разпарчетосва. Подходът, който беше поискан от БСП, а и от останалите партии на преговорите, беше да се сложат на масата политики и идеи. Не бих поел ангажимент за пост като зам.-министър. Концентрирам се в личен план за установяването на БСП като привлекателна партия", каза още Зарков. 

Той коментира и информациите, които се появиха, че е човекът на Румен Радев в БСП, чрез когото се стреми да превземе "столетницата": "Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Румен Радев кандидат за председател на БСП. Винаги ще има хейт и конспирации и не ме учудва, но няма да навреди на мен, а а цялата атмосфера. Аз съм отборен играч".