Българчето, покорило "Гласът на Германия", със сингъл в стил Джъстин Бийбър

Премиерата на песента на Тео Буркхарт ще бъде на сцената на YALTA CLUB на 20 май

Петнадесетгодишният българин Тео Буркхарт, който беше една от сензациите и намери своето място сред финалистите в последното издание на музикалното шоу за млади таланти The Voice of Germany Kids, вече е готов с дебютния си сингъл. Парчето Boyfriend ще бъде представено с лайв у нас на 20 май (сряда) в YALTA CLUB.

През изминалия сезон на музикалния риалити формат Тео Буркхарт моментално се превръща в любимец както на журито, включващо победителката в Евровизия 2011 Лена Майер-Ландрут, така и на феновете на шоуто, които го подкрепят активно по време на цялото му участие. Kлипове с негови изпълнения имат над 6 милиона гледания в YouTube, а 12 000 души следват профила му в социалната мрежа Instagram. 

Макар да носи типично немска фамилия, тийнейджърът се гордее с произхода си и във всички интервюта подчертава, че България е страната, която приема за своя родина. Тео говори перфектно три езика, за което е помогнал и мултикултурният му начин на живот – той е роден в Бейрут и е израснал в Дамаск, с майка българка и баща - германец.

В момента Тео Буркхарт финализира работата по дебютния си сингъл, енергично авторско поп парче с бийт, неотстъпващ по нищо на най-добрите световни аналози в стила като Джъстин Бийбър, например. Премиерата на песента ще бъде на сцената на YALTA CLUB от 19:00 на 20 май (сряда), където Тео Буркхарт ще демонстрира широката гама на таланта си с поп изпълнения и акустичен сет.