Остра дискова херния отложи концерта на цигуларя Дейвид Гарет в София

Лекарите смятат, че в най-скоро време изпълнителят ще се възстанови и ще поднови турнето си.

Поради внезапно настъпило заболяване Дейвид Гарет отлага концерта си на 4 февруари в София, съобщиха организаторите. Според  диагнозата на лекарите Гарет страда от остра дискова херния и не е в състояние да излиза на сцената.
Първият отменен концерт на цигуларя беше тази неделя, 28 януари,  в Il Teatro Regio в Парма , като освен в София, са отменени и концертите в Грац, Люцерн, Киев, Хановер, Хамбург, Дюселдорф и Баден Баден.

Лекарите смятат, че в най-скоро време изпълнителят ще се възстанови и ще поднови турнето си. „Наш основен приоритет в момента е здравето на Дейвид“, казват от екипа му.
 „Скъпи приятели, изключително много съжалявам, че не мога да свиря на тези концерти. Заедно с моя екип ще направим всичко възможно за по-бързото ми възстановяване, така че да  ви посетя и да се срещнем скоро. Нямам търпение това да се случи, така че очаквайте скоро новини от мен. Обичам ви!“, казва Дейвид в обръщение към феновете си.
Очаква се да бъде обявена нова дата за концерта на Дейвид Гарет и Жулиен Куентин в София, на който те ще представят класическата си програма, включваща произведения на Чайковски, Цезар Франк, Сарасате, Дворжак, Виторио Монти и др.
Веднага след обявяване на новата дата, ще бъде съобщен редът за връщането на билетите за тези, които не могат да я посетят.