Хари премахнал "непростими истории" от книгата си

Освен това той иска кралското семейство да се извини на съпругата му Меган

Принц Хари заявява в интервю за вестник "Дейли телеграф", че има достатъчно материал да напише две книги и че не е включил в мемоарите си някои неща, защото баща му и брат му никога няма да му простят това.

Херцогът на Съсекс посочва, че "просто не иска светът да узнае някои неща". Освен това той иска кралското семейство да се извини на съпругата му Меган.

Излязлата от печат във вторник книга "Резервен" се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена книга за всички времена във Великобритания.

Книгата от 400 страници е пълна с оплаквания срещу кралското семейство, както лични момента от живота на принца, като голямата травма от смъртта на майка му принцеса Даяна, борбата му с психични проблеми, изолирания начин на живот преди да срещне Меган и разпадането на отношенията в кралското семейство.

Принц Хари изтъква, че черновата на книгата е била повече от 800 страници и много неща умишлено не са включени в оригинала.

Бъкингамският дворец и дворецът Кенсингтън казаха, че няма да коментират съдържанието на книгата.

В интервюто за "Дейли телеграф" Хари казва, че "не иска да срине монархията, а по-скоро да спаси членовете ѝ от самите тях".

Херцогът на Съсекс заявява, че "ако хората бяха слушали", когато за първи път е говорил за притесненията си, той и съпругата му е нямало да имат разрив със семейството му.