Мария Бакалова ще играе бивша съпруга на Тръмп във филм за президента

Мария Бакалова и Себастиан Стан, които ще играят Ивана и Доналд Тръмп, Film Updates, X.com

Мария Бакалова и Себастиан Стан, които ще играят Ивана и Доналд Тръмп, Film Updates, X.com

Актиса Мария Бакалова е на път да направи поредна силна заявка на холвудската сцена, съобщава Edna.bg. Тя ще участва в биографичен филм за бившия американски президент Доналд Тръмп, съобщават от Guardian.

Бакалова, която беше номинирана за „Оскар“ за ролята си във втората част на филма "Борат", ще изиграе колоритната Ивана Тръмп, покойната бивша жена на Доналд Тръмп. Актрисата ще си партнира с актьора Себастиан Стан, познат ни от филмите на Marvel, който на свой ред ще влезе в ролята на бившия държавен глава на САЩ.

Филмът ще бъде режисиран от иранецът Али Абаси и ще носи името „Стажантът“ в чест на популярното риалити предаване, в което Тръмп участваше преди години. Действието на лентата се развива през 70-те и 80-те години на миналия век и проследява пътя на бившия президент на САЩ към превръщането му в нюйоркски имотен магнат. Лентата ще засегне отношенията между Тръмп и Рой Кон – прословутия адвокат, който стана негов ментор и по-късно беше отстранен за неетично поведение.

Сценарист на филма е журналистът и автор Габриел Шърман, чиято книга The "Loudest Voice in the Room" – биография на основателя на Fox News Роджър Ейлс – беше адаптирана в минисериал за "Showtime" през 2019 г.

Ивана Тръмп, която почина миналата година на 73-годишна възраст след фатално падане, беше състезателна скиорка, бляскав модел и упорита бизнесдама, която се превърна в половината от най-мощната двойка на Ню Йорк през 80-те години на миналия век чрез брака си с многообещаващия Донлад Тръмп. Ивана, родена в Чехословакия през 1949 г., бе първата съпруга на Тръмп - бракът им продължава от 1977 г. до 1992 г. Те имат три деца – Доналд младши, Иванка и Ерик Тръмп.