Радеви се хвалят, че са на симфоничен концерт рамо до рамо с руския посланик Митрофанова, граждани ги ругаят във фейса

Оживен диалог

Оживен диалог

Руският посланик Еленора Митрофанова се оказа специален гост до българския президент Румен Радев и съпругата му на концерт в зала „България“ в столицата. Демонстрацията на близост едва ли е случайна, като се има в предвид, че президентът сам се похвали на страницата си във фейсбук, публикувайки и две знакови снимки, на които акцентът е първият руски дипломат.
Ето какво написа държавният глава:

„За мен и съпругата ми е огромно удоволствие да се насладим на концерта на световноизвестния диригент Валерий Гергиев и солисти на симфоничния оркестър на Мариинския театър заедно със Софийската филхармония тази вечер в зала “България”.
Благотворителният концерт е в подкрепа на инициативата под патронажа на президентската институция за изграждане на нов акустичен музикален комплекс в България. Началото на инициативата бе обявено през февруари т.г. и среща подкрепата на все повече ръководители на авторитетни творчески и професионални организации, български граждани у нас и в чужбина.“

Соморекламирането в социалната мрежа обаче се оказа непремерена пиарска акция. Освен одобрения от привърженици, които го определят като естет и ценител на класиката, много други българи са си излели гнева в над 700 коментара.

Ето някои от пиперливите постове:

Димитър Болярски
Трябва да заведеш Деса на турнир по културизъм, там ще се чувства по - добре.

Kali Uzunova
Цените стигнаха небесата, хората мизерсват, заплатите жалки, стигнахме до сифоничните концерти.

Svetlomira Dimitrova
Истинските меломани не се афишират.
Само мегаломаните, защото за тях е събитие.

Andonova Shina
С тия парцали по лицата :))))) Да бяхте сложили и по един противогаз !!!
Ясно е, че сте в играта по продажбата на народа !!!

Eva Kuzmanova
Чувства ли се добре секретарката в дрешките, които си купува с наши пари. Колко минимални пенсии струва рокличата.

Nadya Stefanova
Има много по важни неща който да се свършат. Пример са маййите които се борят за болните си деца и здравната система не ги покрива а се събират средства от ДОБРИ ХОРА за да продължат тези деца да живеят. Пансионери работили цял живот и не могат да живеят с 300 лв на месец! Да се обърне внимание на по важнитеа неща, защото все повече се затъва в тая държава. Време е да се направи нещо за обикновенните хора.

Tsvetelina Zhivkova За тях няма Ковид няма маски за тях може за обикновените хора не . Срам ме е от вас Румен Радев срам е , че сте наш президент вие убивате бизнеса в България за жалост .

Божидар Хинков
Пияницата Гергиев - посредствен диригент впрочем - както и присъствието на товарищ Митрофанова(соло), на една ръка разстояние от президента, не са нито добър, нито подходящ атестат за тази иначе добра инициатива. Радев от ден на ден ме разколебава в подкрепата, която смятах да му дам... Лизачът Горанов пък изобщо не си струва да коментирам!