Актуалните тенденции в новите колекции на дамски маратонки Nike

Nike е емблематична спортна марка, която през годините задържа лесно своите лоялни потребители и събира все повече нови последователи. Съвсем очаквано е компания от този род – с иновативен подход и стремеж за модернизация на всяка следваща колекция – да бъде лидер в своя сектор. Безспорно, Nike остава избор номер едно за милиони жени от цял свят.

Не е нужно да ви разясняваме защо толкова много дами залагат качеството на дамските маратонки Nike години наред. По-интересно е да проследим какви са актуалните тенденции в спортните обувки за жени от марката. Ето ги и тях:

Класически бели кецове

Те са силно предпочитани от дамите, които водят активен начин на живот и в края на работния ден усещат напрежение в краката си. Понякога жените имат нужда да слязат от високите токчета и да се насладят на комфорта от равната и удобна подметка. Класическите бели Nike кецове са идеални за целта. А най-хубавото при тях е, че пристигат както в нисък летен, така и във висок зимен вариант.

Повече цвят в моите Nike кецове, моля!

Все по-разнообразни са дамските модели Nike. През последната година обаче се наслаждаваме на истинска феерия от цветове. Колекциите пристигат с обувки, в които се съчетават не два или три, а понякога и пет различни нюанса. За сивата градска среда те са глътка свеж въздух, който ще разчупи цялата обстановка без значение дали бързате за важна среща с клиенти, или просто се наслаждавате на последните 15 минути свободно време по маршрута работно място – детската градина.

Ретро визия и Винтидж стил

2022 бе белязана от спомена на забравени модни тенденции, като фокусът бе върху 90-те. Този тренд не подмина и спортната индустрия. Голяма част от последните излезли на пазара Nike дамски обувки са в супер ретро стил. Той напомня за класическите маратонки за тичане и лека атлетика. Винтидж вариантите варират от ярки и смели до изчистени и подходящи за всякакви модни съчетания. Особено актуален е трендът с кръпките, който между другото, се прокрадва и в някои мъжки модели Nike.

Плетиво, чорап и така нататък

Този нетрадиционен тренд при спортните обувки заля пазара още в началото на лятото. Интересно е, че през зимния сезон той продължава да е актуален. Разбира се, Nike не са го пропуснали и умело са го включили в част от последните си колекции. Плетената горна част на обувката е топла, уютна и мека, но освен това създава усещане за комфорт и удобство през целия ден. Тя ни напомня за дома, дори докато сме навън вече часове наред по задачи и работни ангажименти.

Устойчива мода

Зелената идея става все по-популярна в модната индустрия. И добре, че е така! Все повече производители се стремят да намалят количеството вредни емисии, причинявани от тяхната дейност и бизнес. Nike не са изключение. В актуалните си дамски колекции маратонки всяка серия има страхотен представител на концепцията за устойчива мода. Истината е, че по визия и качество той не се различава по нищо от останалите обувки. Мисията, която има обаче е безценна и благородна – максимално щадящо производство и опазване на околната среда. При Nike тези модели имат около 20% използвани рециклирани материали от общото съдържание. Според официалните говорители на компанията, те плануват числото да се удвои в рамките на следващите пет години.

Съвременната Nike мода при жените е съчетание от стари, но златни и иновативни трендове, които пасват на модерната градска дама със забързан ритъм на живот. Сред моделите всяка от вас ще може да намери идеалния за себе си, за да си осигури комфорт на краката и перфектна визия. А актуалния спортно-елегантен тренд в модата ви дава възможност да съчетавате маратонки Nike с всичко – от класически екипи и разкроени панталони до зимни рокли и миди поли.

Разгледай богата колекция от спортни стоки на lotus-sport.bg