Victoria's secret не ще да чуе за транссексуални модели

Маркетинговият директор на компанията за бельо Victoria's secret Ед Разек каза, че не смята за редно транссексуалните и plus-size моделите да участват в предаваното по телевизията шоу. Което е повече от естествено, "ангелите" са символ на женствеността.

Надигна се страшен вой. 

Джослин Ратцър тъкмо е приключила втория си ден във Victoria's Secret, когато научава новината, която я кара да напусне.

На тръгване от сутрешната си смяна в търговски център в Орландо в събота 24-годишната търговска представителка попада на интервю с Ед Разек, маркетингов директор на компанията-майка на Victoria's Secret, от което направо й се повдига.

В интервю за Vogue, мениджърът на компанията отхвърля идеята за включване в състава на годишното модно шоу на компанията на транссексуални или plus-size модели като заявява, че предизвикващото дискусии дефиле на оскъдно облечени модели има за цел да бъде "фантазия."

Според мениджъра Разек това е 42-минутно специално развлекателно шоу и трябва да си остане такова. Той допълва, че то е единствено по рода си в света.

Ратцър, която е хомосексуална и plus-size, споделя, че коментарите му са предизвикали у нея отвращение. Тя се чувства невероятно неудобно и се намира в компрометиращата позиция да работи на място, което не иска някой като нея да представя бранда нито да се представя за съюзник на LGBTQ хората. Голяма драма.

И тя не е единствената. Стотици жени публично изказаха разочарованието и гнева си от компанията през уикенда, като използваха хаштаг "бойкот на Victoria's Secret." Транс-модели писаха в Twitter и Instagram за своето огорчение, а един моден редактор дори призова за уволнение на Разек.