Макаров с последни срещи с Радев и Борисов преди да отлети за Москва

Във връзка с предстоящото приключване на мандата си Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров се срещна с Президента на Република България Румен Радев и Министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Това обявиха на официалната страница във Фейсбук от посолството на Руската федерация у нас.

По време на преговорите бяха обсъдени актуални въпроси от двустранния дневен ред.

В знак на добрите отношения между България и Русия руският посланик връчи паметни грамоти и плакети на българския държавен глава Радев и премиера Бойрисов.

Припомняме, че неотдавна от Кремъл обявиха, че Анатолий Макаров се прибира в Москва, след като му изтече мандата като посланик у нас. Не е тайна обаче, че в качеството си на дипломатически представител на Русия той не оправда доверието на Кремъл и негласно получи не особено добра оценка за работата си като посланик на Руската Федерация.

Очаква се в най-скоро време мястото му да заема първата жена посланик на Русия у нас - Елеонора Мутрофанова, която е от близкото обкръжение на руския президент Владимир Путин и дипломат със "завидна " биография.