Марияна Николова не се плаши от ковид: Добрата новина е, че руските туристи идват на 1 май

„Добрата новина е, че руските туристи идват. Те ще влизат по същия режим от 1 май. Руснаците имат голяма заявка към нас като дестинация, включително и за посещения във вътрешността на страната. При тях има интерес и към поклонническия туризъм”, каза още тя.Това заяви вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова пред Нова телевизия.

Без да й пука, че, Кремъл непрекъснато е подозиран, че лъже и манипулира данните за заразата на територията си.  Москва крие огромен  брой положителни проби на COVID-19, убедени са експерти.

Сравнението между броя на доказаните случаи на коронавирус и броя на жертвите на болестта е фрапиращ.  Като соц агиттабло. В някои от най-засегнатите от пандемията европейски държави като Италия и Испания смъртността е около и дори над 10 процента, докато Русия държи същия процент под 1..А се говори за 17-20, което е световен рекорд.

Според нея румънските туристи също са готови да почиват у нас.Чуждестранните туристи ще могат да влязат в България и да почиват у нас, след като покажат удостоверение, че са им положени дозите от съответната ваксина. Ако нямат такова, те ще трябва да покажат отрицателен PCR или антигенен тест, или медицински документ, който удостоверява преболедуване от COVID-19”. 

„Фирмите, които предлагат антигенни тестове и които ще бъдат признавани, ще бъдат обявени на сайта на Министерството на здравеопазването”, каза още тя.

По думите й правилата, които са определили в Гърция ще влязат в сила от 15 май. „Ние стартираме сезона по-рано, затова въвеждаме правилата от 1 май и то с тези изисквания”, посочи Николова.